En plots zijn de donkere dagen daar! Nu we terug zijn overgeschakeld op het winteruur, voelen de dagen plots veel korter en kouder aan. Maar dat laten we vooral niet aan ons hart komen, en genieten van deze gezellige periode met knapperende haardvuurtjes, warme dekentjes en natuurlijk: lekkere winterkost! Ontdek onze toppers voor november!

seizoensgroentenenfruit_november

1. Pompoenstoemp met braadworst en spekjes

Pompoenstoemp met braadworst en spekjes

Een echt gerecht voor de herfst: een stoemp met pompoen, knapperige spekjes en een braadworst. Ideale kost na een lange, koude dag. Kinderen zijn er trouwens ook verzot op. Een originele manier om pompoen te serveren! Deze week bij de 15gram Foodbox te bestellen!

2. Wild konijn in bruin bier

Wild konijn in bruin bier

Met het vallen van de bladeren, is er ook opnieuw een ruim aanbod aan wild. Maak bijvoorbeeld eens een originele variant op konijn met pruimen: konijn in bruin bier. Er zit zelfs een scheutje whiskey bij, dit moet je echt eens proberen!

3. Hazenpeper

Hazenpeper

Hazenrug is een erg verfijnd stukje wild. Het smaakt heerlijk af in deze hazenpeper met kriekbier en bessengelei. Waar zijn die kroketjes?

4. Stoofpotje van kalkoen

Stoofpotje van kalkoen

Stoofpotjes zijn de perfecte manier om lekker veel groentjes en dus ook veel vitamines binnen te krijgen. Ideaal op koude dagen! Zet daarom dit lekkere stoofpotje met kalkoen, wortel, champignons, tomaat en rijst zeker ook op jouw weekmenu. Laat het smaken! Bestel deze topper bij de 15gram Foodbox van 20 november.

5. Kabeljauw met andijviestoemp

Kabeljauw met andijviestoemp

Een eenvoudig en toch zo lekker gerechtje, deze kabeljauwfilet met een verrassende stoemp met andijvie erbij. De room maakt het lekker sappig.

6. Canneloni met boerenkool en ricotta

Canneloni met boerenkool en ricotta

Een lekker vegetarisch gerecht van cannelloni's gevuld met boerenkool en ricotta. Ideaal voor op koude dagen en budgetvriendelijk.

7. Hutsepot

Hutsepot

Een echte klassieker voor als het koud is: hutsepot. Je kan er al je favoriete winterse groenten in kwijt. Serveer met een flinke schep mosterd!

8. Puree met worst, tomaten en bonensaus

Puree met worst, tomaten en bonensaus

Soms is er niks beter dan een bord echt comfort food. Eenvoudige ingrediënten die met liefde bereid worden tot een smakelijke maaltijd, meer moet dat niet zijn. Deze puree met worst, tomaten en bonensaus is verrassend simpel om te maken. Eén hap van dit gerecht brengt je zo terug naar je kindertijd. Bestel deze topper bij de 15gram Foodbox van 27 november.

9. Eendenborst met rodekoolchutney

Eendenborst met rodekoolchutney

East meets west met deze eendenborst met rodekoolchutney. De chutney is zoet-zuur en vormt een perfect tegengewicht bij de krokante eendenborst.

10. Varkenshaasje met witloof en aardappelen

Varkenshaasje met witloof en aardappelen

Winterkost kan ook verfijnd zijn! Probeer dit heerlijk sappig varkenshaasje met gestoofd witloof en Luikse stroop maar eens. Om al te oefenen voor de feestdagen!