Zoals je misschien wel weet, of al zelf ondervonden hebt, blijven we voor de 15gram Foodbox innoveren en manieren zoeken om jou het gemakkelijker te maken om gezonde, voedzame en verse maaltijden op tafel te toveren. Zo is onze nieuwste toevoeging aan het aanbod kant-en-klare verse soep.

12_1600419672-1000x1000

We hebben al een soepbox als extra bij de 15gram Foodbox. Daarbij krijg je verse groenten, lekkere toppings en een handig recept om wekelijks zelf verse soep thuis te maken. Maar we helpen onze klanten met een druk schema graag nóg meer. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwe partner die verse ambachtelijke soepen maakt.

Zo kwamen we bij SoepeMieke terecht. Nathalie van SoepeMieke startte haar eigen soepbedrijfje in 2019, omdat vrienden en familie altijd zo laaiend enthousiast waren over haar soeprecepten, en vooral ook omdat ze zelf zo graag kookt. De vraag werd snel groter, en Nathalie installeerde een soepautomaat in Kontich. Daarna volgden de bedrijven in de regio, die dagelijks verse soep willen aanbieden aan hun werknemers. Een nieuwe stap voor SoepeMieke is deze exclusieve samenwerking met de 15gram Foodbox.

We hebben de soepen uiteraard zelf uitgebreid geproefd, en ze smaken overheerlijk. We zouden niet voor minder gaan. Nathalie bereidt haar soep ambachtelijk en gaat dagelijks verse groenten halen. Alle groenten worden vers versneden in haar keuken, blokjes kip worden minitieus en gelijk versneden, … Alles doet Nathalie zelf en met veel passie. En dat proef je! Leuk weetje: in elke liter soep zitten gemiddeld 500 gram verse groenten.

Met deze nieuwe samenwerking met SoepeMieke kiezen we er opnieuw voor om samen te werken met een lokale, ambachtelijke ondernemer. Hier lees je meer over onze Belgische leveranciers.

Voortaan kan je dus de kant-en-klare soep van SoepeMieke bij de 15gram Foodbox bestellen, in potten van 1 liter. 1 liter soep kost €5,90. Je kan trouwens zelf kiezen hoeveel liter soep je wenst. Met 1 liter soep heb je genoeg voor 4 porties soep voor volwassen. De soep bewaart minstens 1 week in de koeling in de ongeopende verpakking.

Elke week zetten we een andere verse soep van SoepeMieke met seizoensgroenten op het menu. Dit is het aanbod voor de komende weken:

  • 4-10 oktober: Kippensoep

  • 11-17 oktober: Pompoensoep

  • 18-24 oktober: Boerengroentesoep met balletjes


De kant-en-klare soep kan je gemakkelijk opwarmen in de microgolfoven in de potten waarin de soep geleverd wordt (tip: zet het deksel op een kier) of in een kookpot op het vuur. Enkele minuten later heb je een kom, verse, dampende soep voor je neus. Een lekker, gezond voorgerecht. Of een prima lunch, met een krokant stukje brood erbij.

Schermafbeelding 2020-09-29 om 10.43.36

Wil je de kant-en-klare soep van SoepeMieke bestellen?

  1. Ga naar https://foodbox.15gram.be/menu

  2. Selecteer minimaal 3 gerechten voor je 15gram Foodbox

  3. Klik op ‘Volgende’ en ga naar ‘Bekijk de extra’s’

  4. Selecteer de kant-en-klare soep en eventueel nog andere extra’s.

  5. Bestel je Foodbox en geniet!


Bekijk alle extra’s van de 15gram Foodbox hier. De extra's kunnen alleen besteld worden in combinatie met een 15gram Foodbox en worden tegelijk bezorgd.