‘Luie kost’, ik ben wel fan! Een mens heeft niet elke dag zin en tijd om een volledig feestmaal from scratch op tafel te toveren. Neem nu ‘luie wijven frieten’, zo van die frieten die je niet schilt en wat willekeurig en vooral snel in balkjes snijdt. Die zijn toch overheerlijk? Of er is echt niets mis met zakjes voorgewassen sla, af en toe, als je’t mij vraagt. Een kitchenhack hier en daar kan je leven heel wat makkelijker maken, en de lasagne van ravioli waar ik het hier over wil hebben, hoort tot die categorie!

Een heerlijke lasagne met laagjes ravioli
Een heerlijke lasagne met laagjes ravioli


Welke slimmerd is er toch opgekomen om voorgemaakte verse ravioli te gebruiken ter vervanging van lasagnebladeren? Daar bouw je dan laagjes mee, afgewisseld met tomatensaus en groenten. Super slim en origineel! Want in minder dan 30 minuten tover je een heerlijk dampende ovenschotel op tafel, die je tafelgasten waarschijnlijk nog nooit gegeten hebben, of zullen vergeten!

De ravioli die je gebruikt, kan je natuurlijk zelf kiezen. De klassieker is ricotta en spinazie, maar in de winkel vind je er ook met parmaham, gehakt en tomaat, vijf kazen… Deze gaan natuurlijk ook bepalen of je gerecht vegetarisch is of niet. En omdat het verse pasta is, hoef je ze ook niet voor te koken! Het is wel belangrijk dat je vierkante of rechthoekige ravioli’s kiest, zodat je ze mooi naast mekaar kan schikken in de ovenschaal.

Ook qua groenten heb je weer vrije keuze. Oftewel verwerk je ze fijngesneden in je tomatensaus, oftewel zorg je ervoor dat ze een extra laagje vormen. Ik koos voor gegrilde courgette en verse spinazie, heerlijk! Bechamelsaus hoef je niet te maken, omdat de vulling van ravioli meestal ook best al romig is.

Eens je al je ingrediënten voor je hebt, duurt het maar een vijftal minuutjes om de lasagne in mekaar te knutselen, en hop de oven in. Tijd voor een aperitiefje!