Iedereen heeft het wel eens druk. Gaan werken, een volgeplande agenda, 's avonds sporten of met vrienden afspreken... Druk druk druk! Maar hoe combineer je een druk leven met een gezond eetpatroon? Wij bij 15gram kennen het maar al te goed en hebben er daarom ons werk van gemaakt om heerlijke gezonde recepten te ontwikkelen, die ook nog eens snel klaar zijn!

Hierbij een heerlijk lijstje gemaakt van 5 gezonde gerechten die je in een wip - of toch in 25 minuten- op tafel zet. 

1. Quinoabowl met gegrilde groenten, feta en granaatappel Quinoabowl met gegrilde groenten, feta en granaatappel


Mag het vandaag eens gezond zijn? En graag ook lekker? Dan hebben we een ideaal gerecht voor jou in petto! Een heerlijke hippe quinoabowl met lekkere gegrilde groentjes, een frisse citroendressing, feta en afgewerkt met granaatappelpitjes. Laat het smaken!

2. Gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappel
Gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappel


Dit gerechtje is een zalige combinatie van geroosterde plakjes zoete aardappel, een stukje gegrilde zalm en verse spinazie. Het sausje op basis van zure room zorgt voor een lekkere frisse toets. Genieten!

3. Pulled chicken taco's met regenboogsalade en cheddar


Pulled chicken taco's met regenboogsalade en cheddar

'Pulled chicken' is een variatie op het nu immerpopulaire pulled pork. Gelukkig hoeft de kip niet zo lang op te staan als varkensvlees. Het resultaat is een overheerlijke taco gevuld met sappige reepjes kip in een zelfgemaakt barbecuesausje met een gekleurde regenboogsalade met cheddar erbij! En het is bovendien nog eens lekker licht. Smullen maar!

nl_728x90_15gram_kokenvoor2in25min_c01

4. Biefstuk met spinaziecouscous en feta Biefstuk met spinaziecouscous en feta


Biefstuk eten we meestal met frietjes en een sausje erbij. Lekker, maar het kan ook veel gezonder en lichter! Geef deze heerlijke plakjes saignant gebakken biefstuk met couscous, spinazie, pijnboompitten en verkruimelde feta maar eens een kans. En nog een extra voordeel: dit gerecht is zelfs in 20 minuten klaar, win-win!

5. Griekse rijstschotel Griekse rijstschotel


Een supereenvoudige maaltijd en toch een waar smaakbommetje, deze Griekse rijstschotel! Een rijkgevulde vegetarische schotel met rijst, courgette, rode paprika, ui, zwarte olijven en feta. Een heerlijk kommetje healthy comfort food, Greek style! En het leuk nieuws is: je kan deze topper bestellen voor de 15gram Foodbox van maandag 22 januari! Ontdek het hier.

Op zoek naar nog meer snelle, overheerlijke maaltijden? Download nu ons gratis kookboekje 'Koken voor 2 in 25 minuten'.