De 'jetlag' van het winteruur ondertussen al verwerkt? Het is toch altijd even slikken om te beseffen hoe vroeg het donker wordt... Maar wij zijn hier om jouw dag op te fleuren! Daarom kozen we deze week bewust extra kleurrijke kost in het weekmenu. Seizoensgebonden, maar toch met de juiste kleuraccenten. Wist je dat verschillende kleuren in voeding voor een variatie aan vitamines, voedingsstoffen en mineralen zorgen? Zo bevat pompoen veel vezels (dus: lekker vullend) en is het een goede bron aan ijzer, calcium, vitamine C en E. Rode biet bevat veel verschillende vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, C en B11 en kalium, magnesium en calcium. Spruitjes dan weer zijn bommetjes van vitamine C en mineralen zoals kalium, fluor, foliumzuur, magnesium en zink. Zalig toch? 

Geniet van deze kleurrijke kost. Je kan bestellen bij foodbag.be, waar je maar liefst keuze hebt uit 30 zalige winterse gerechten!


Miniwraps met kortgebakken zalm, gemarineerde rode ui en rode biet


Miniwraps met kortgebakken zalm, gemarineerde rode ui en rode biet
Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden. We zorgen voor een doordeweeks feestje op je bord waar je meteen je tanden in wil zetten. Graag gedaan! Bekijk recept



Blinde vink met spruitjespuree en sjalottensaus


Blinde vink met spruitjespuree en sjalottensaus
Vlaamse kost, dat kan smaken! Vandaag gaan we voor een blinde vink met spruitjespuree en een zalige sjalottensaus. Om van te genieten op een koude dag... Bekijk recept



Midden-Oosterse schotel met hummus, geroosterde pompoen en zhoug


Midden-Oosterse schotel met hummus, geroosterde pompoen en zhoug
Zhoug? Yes, we introduceren een nieuw sausje in jouw keukenrepertoire. Zhoug komt uit Yemen en is een pittige kruidensaus op basis van knoflook, chilipeper en verse kruiden. Heel lekker in combinatie met hummus. Bekijk recept



Citroenkip met orzo, getakaas, spinazie en champignons


Citroenkip met orzo, getakaas, spinazie en champignons
Citroen is misschien wel mijn favoriete ingrediënt in de keuken. Het geeft een frisse toets, kleur en maakt een gerecht net dat tikkeltje interessanter. We bakken de uitgeknepen citroenhelften zelfs even mee in de pan: heerlijk! Bekijk recept



Noedels met rundsreepjes paprika en wortel


Noedels met rundsreepjes paprika en wortel
Een zalig en snel wokgerechtje, perfect voor op een drukke avond! Vandaag maken we noedels met sappige rundsreepjes, paprika en wortel. Readym steady? Wok! Bekijk recept



Stir fry van noedels en groenten met gember-chilisaus en cashewnoten


Stir fry van noedels en groenten met gember-chilisaus en cashewnoten
''Stir fry' betekent zoveel als de noedels na het koken kort opbakken in een hete wokpan voor extra crunch. Daarbovenop krijgen ze een lekker laagje marinade op basis van gember, knoflook, zoete chilisaus, sojasaus en limoen. Hemels. Bekijk recept



Romige linguine met oesterzwammen, spinazie en truffelolie


Romige linguine met oesterzwammen, spinazie en truffelolie
Dit is zo'n gerecht dat iedereen aan tafel met veel goesting verorbert, maar dat amper inspanning vraagt. Het likje truffelolie zorgt voor de ultieme finishing touch. Bekijk recept