Homemade worstenbroodje met gestoofd witloof, sla en peer
![Homemade worstenbroodje met gestoofd witloof, sla en peer Homemade worstenbroodje met gestoofd witloof, sla en peer](https://image.15gram.be/uploads/recipes/4755_1673268811-660x440.jpg)
Dat vers, krakend krokant laagje van een worstenbroodje is om meteen 'mmm' tegen te zeggen. We maken er een sausje bij op basis van mosterd en Luikse siroop. Extra heerlijk comfort food! Met de nodige groentjes erbij, natuurlijk. Bekijk recept
Uitsmijter met ham, komkommer, tomaat en veldsla
![Uitsmijter met ham, komkommer, tomaat en veldsla Uitsmijter met ham, komkommer, tomaat en veldsla](https://image.15gram.be/uploads/recipes/4758_1673277521-660x440.jpg)
Brood, twee spiegeleitjes en ham (of kaas) zijn de basisingrediënten voor een typische uitsmijter. We laten voor deze versie de kaas achterwege en serveren er een extra portie groenten bij. Zo kan jij er zonder veel moeite weer helemaal tegenaan! Bekijk recept
Varkensgebraad in mosterdsaus met wortelen, erwtjes en aardappelen
![Varkensgebraad in mosterdsaus met wortelen, erwtjes en aardappelen Varkensgebraad in mosterdsaus met wortelen, erwtjes en aardappelen](https://image.15gram.be/uploads/recipes/4757_1673277177-660x440.jpg)
Soms heb je gewoon zin in klassieke Belgische kost. Daarom zetten we dit varkensgebraad op het menu. Het mosterdsausje is zó eenvoudig om te maken en zorgt voor de perfecte verbinding. Heerlijk! Bekijk recept
Kapsalon met zoete-aardappelfrietjes, kip, rode kool en guacamole
![Kapsalon met zoete-aardappelfrietjes, kip, rode kool en guacamole Kapsalon met zoete-aardappelfrietjes, kip, rode kool en guacamole](https://image.15gram.be/uploads/recipes/4760_1673278136-660x440.jpg)
Wat je zelf maakt, smaakt altijd beter. We maken een evenwichtige versie van deze pitabarklassieker. De frietjes vervingen we door zoete aardappel. De guacamole en rode kool brengen extra smaak en vitamines op je bord. Leve zelf koken! Bekijk recept
Gegratineerde spirelli met pompoen en romige champignon-spinaziesaus
![Gegratineerde spirelli met pompoen en romige champignon-spinaziesaus Gegratineerde spirelli met pompoen en romige champignon-spinaziesaus](https://image.15gram.be/uploads/recipes/4762_1673279130-660x440.jpg)
Wanneer dat hemels gegratineerd kaaslaagje veschijnt, begint iedereen aan tafel instant te watertanden. We geven de zachte smaken van de pompoen en ricotta een tikkeltje meer pit en voegen wat chilipeper toe aan de topping. Bekijk recept
Gepofte aardappel met gerookte zalm, jonge wortelen en witloofslaatje
![Gepofte aardappel met gerookte zalm, jonge wortelen en witloofslaatje Gepofte aardappel met gerookte zalm, jonge wortelen en witloofslaatje](https://image.15gram.be/uploads/recipes/4759_1673277766-660x440.jpg)
Geef je gepofte aardappel extra pit en vul 'm met een sausje van Griekse yoghurt, mosterd en bieslook. Perfect smaakvol gezelschap bij die zachte gerookte zalm, wortelen en het witloof. Beloofd! Bekijk recept
Wortelhummus met wilde rijst, champignons, kikkererwten en noten
![Wortelhummus met wilde rijst, champignons, kikkererwten en noten Wortelhummus met wilde rijst, champignons, kikkererwten en noten](https://image.15gram.be/uploads/recipes/4761_1673278402-660x440.jpg)
Kikkererwten zijn de rode draad in dit gerecht. De peulvrucht is een gezonde bron van eiwitten en vitamine B. We stoppen een deel ervan in de smeuïge hummus en roosteren het andere deel met venkelzaad voor extra fraîcheur. Bekijk recept