De meme 'a balanced diet is... holding one cookie in each hand' ken je vast wel. Wij houden we van een goed eetmopje. Elke dag  gelanceerde eetkeuzes maken, dat is andere koek ;-). Het is een belangrijk criterium bij het samenstellen van ons weekmenu bij Foodbag. We maken een mooie selectie aan klassiekers, waarbij telkens wel gezorgd wordt voor een mooie portie groenten, en nieuwe ontdekkingen. De klassiekers op het menu deze week zijn homemade worstenbroodjes, een heerlijke uitsmijter of varkensgebraad met 'pekes en erwtjes', zalig toch? Daartegenover staan deze verrassende gerechten: een kapsalon in gezondere én Mexicaans geïnspireerde versie, een gepofte aardappel met gerookte zalm en witloof of wortelhummus met wilde rijst. Dat wil je toch proeven? Dus klassieker vs origineel: waarvoor ga jij? Het kan uiteraard ook een heerlijke mix van beide zijn, want je kan maar liefst 5 gerechten selecteren in jouw maaltijdbox, olé!


Homemade worstenbroodje met gestoofd witloof, sla en peer


Homemade worstenbroodje met gestoofd witloof, sla en peer
Dat vers, krakend krokant laagje van een worstenbroodje is om meteen 'mmm' tegen te zeggen. We maken er een sausje bij op basis van mosterd en Luikse siroop. Extra heerlijk comfort food! Met de nodige groentjes erbij, natuurlijk. Bekijk recept



Uitsmijter met ham, komkommer, tomaat en veldsla


Uitsmijter met ham, komkommer, tomaat en veldsla
Brood, twee spiegeleitjes en ham (of kaas) zijn de basisingrediënten voor een typische uitsmijter. We laten voor deze versie de kaas achterwege en serveren er een extra portie groenten bij. Zo kan jij er zonder veel moeite weer helemaal tegenaan! Bekijk recept



Varkensgebraad in mosterdsaus met wortelen, erwtjes en aardappelen


Varkensgebraad in mosterdsaus met wortelen, erwtjes en aardappelen
Soms heb je gewoon zin in klassieke Belgische kost. Daarom zetten we dit varkensgebraad op het menu. Het mosterdsausje is zó eenvoudig om te maken en zorgt voor de perfecte verbinding. Heerlijk! Bekijk recept



Kapsalon met zoete-aardappelfrietjes, kip, rode kool en guacamole


Kapsalon met zoete-aardappelfrietjes, kip, rode kool en guacamole
Wat je zelf maakt, smaakt altijd beter. We maken een evenwichtige versie van deze pitabarklassieker. De frietjes vervingen we door zoete aardappel. De guacamole en rode kool brengen extra smaak en vitamines op je bord. Leve zelf koken! Bekijk recept



Gegratineerde spirelli met pompoen en romige champignon-spinaziesaus


Gegratineerde spirelli met pompoen en romige champignon-spinaziesaus
Wanneer dat hemels gegratineerd kaaslaagje veschijnt, begint iedereen aan tafel instant te watertanden. We geven de zachte smaken van de pompoen en ricotta een tikkeltje meer pit en voegen wat chilipeper toe aan de topping. Bekijk recept



Gepofte aardappel met gerookte zalm, jonge wortelen en witloofslaatje


Gepofte aardappel met gerookte zalm, jonge wortelen en witloofslaatje
Geef je gepofte aardappel extra pit en vul 'm met een sausje van Griekse yoghurt, mosterd en bieslook. Perfect smaakvol gezelschap bij die zachte gerookte zalm, wortelen en het witloof. Beloofd! Bekijk recept



Wortelhummus met wilde rijst, champignons, kikkererwten en noten


Wortelhummus met wilde rijst, champignons, kikkererwten en noten
Kikkererwten zijn de rode draad in dit gerecht. De peulvrucht is een gezonde bron van eiwitten en vitamine B. We stoppen een deel ervan in de smeuïge hummus en roosteren het andere deel met venkelzaad voor extra fraîcheur. Bekijk recept