"It's fingerlickin' good, maar je 't zelf maak is 't nog beter!" Dat is toch onze slogan als het over gepaneerde kip gaat. Niet alleen in Kentucky maar ook in Japan met katsu, en in Italië met Milanese, weten ze hoe ze kip een krokant jasje moeten geven. Het lijkt wel wat gedoe om het zelf te doen, maar geloof ons: het zal smaken!

Enkele tips voor een perfecte korst:

  • Dep de kip eerst droog en klop het vlees zachtjes plat. Dat kan met het blad van een groot mes, maar ook met een ander vlak oppervlak zoals de bodem van een beker. Kruid met peper en zout.
  • Maak het jezelf gemakkelijk en bereid je werkstation voor. Zet de bloem, het losgeklopt ei en het broodkruim in volgorde. Elke laag heeft een functie. De bloem dient om meer ei te kunnen absorberen en het ei dient om het broodkruim te laten kleven. Wij hebben een voorkeur voor de Japanse panko als broodkruim. Lekker licht en nog krokanter. Ook heerlijk is kaas gemengd onder het broodkruim.
  • Haal de kip eerst door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
  • Haal ze dan door het ei en laat het overtollige ei eraf druppen.
  • Leg de kip dan in het broodkruim en druk de kruimels er zachtjes in.
  • Je kan de gepaneerde kip daarna even laten rusten, gedurende 10 à 20 minuutjes.  Zo kan 'de lijm' een beetje drogen en zijn de lagen nog steviger.
  • Je kan de kip frituren (veel vet), bakken in de pan of 'air fryen' (minst vet).
  • Als je de kip in de pan bakt, begin ze dan niet heen en weer te duwen want dan kan die heerlijke korst er wel eens afvallen. Leg ze gewoon in de hete olie en draai ze na een tijdje om tot ze helemaal mooi goudbruin, krokant en gaar is.

Ben je klaar om aan de slag te gaan? Wij zorgen alvast voor inspiratie met deze recepten voor kip in een krokant jasje.

Zelfgemaakte chicken nuggets met appelmoes en gebakken patatjes

Zelfgemaakte chicken nuggets met appelmoes en gebakken patatjes
Deze gezondere chicken nuggets maak je zelf en je bakt ze in de pan. Daarbij komt verse appelmoes en gebakken patatjes. Een waar feestmaal voor kinderen! Krijg je er al zin in? Bestel dit gerecht deze week bij de 15gram Foodbox.

Kip milanese met aardappelsalade, rucola en radijsjes

Kip milanese met aardappelsalade, rucola en radijsjes
Alles smaakt nog lekkerder in een krokant korstje, toch? Probeer daarom zeker eens deze kip milanese, gepaneerd met panko, lekker crispy! Bekijk recept

Kip Milanese met tomatensaus en linguine

Kip Milanese met tomatensaus en linguine
Een klassieker, recht uit Milaan: krokant gepaneerde kipfilet met een lekkere tomatensaus en linguine. De rucola erbij zorgt voor wat extra pit. Bekijk recept

Kip Katsu met currysaus

Kip Katsu met currysaus
Katsu is een Japanse bereiding voor wat wij kennen als een schnitzel! Vlees, in dit geval kipfilets, wordt gepaneerd in panko, dat is Japans broodkruim. Het resultaat is sappig en mals vlees in een lekker krokant korstje! We serveren er een heerlijke homemade currysaus met groentjes bij. Smakelijk! Bekijk recept

Kip met kaaskorstje, rozemarijnaardappelen en sperzieboontjes

Kip met kaaskorstje, rozemarijnaardappelen en sperzieboontjes
Alles smaakt lekkerder in een krokant korstje, zeker als er ook nog eens kaas in dat korstje zit! Maak zelf deze heerlijke kipfilets gepaneerd met panko en geraspte harde kaas. Daarbij komen sperzieboontjes en kruidige rozemarijnaardappelen. Een heerlijke maaltijd waar ook de allerkleinsten graag van zullen smullen! Bekijk recept

Krokant kippengehaktbroodje met knolselderpuree

Krokant kippengehaktbroodje met knolselderpuree
Een lekker krokant kippengehaktbroodje dat in de oven wordt gegaard, terwijl jij ondertussen tijd hebt om een heerlijk smeuïge knolselderpuree te maken. Bekijk recept

Krokante kipburger met zoete aardappelfrieten en dragonmayonaise

Krokante kipburger met zoete aardappelfrieten en dragonmayonaise
Oh la la, wat een genot, deze heerlijke krokante kipburger met zoete aardappelfrieten en een verrassende dragonmayonaise voor erbij. Hier wil je toch zo je tanden inzetten? Laat het smaken! Bekijk recept