Zoals je vast wel weet, hebben we dit jaar de handen in elkaar geslagen met partner Foodbag. En wát een heerlijk jaar werd het: wekelijks een menu met maar liefst 30 gerechten om uit te kiezen, waaronder steeds 7 met 15gram-label, tal van nieuwe én lokale producten in je foodbox, vele gratis proevertjes en nog zoveel meer. De kroon op het werk van deze heerlijke samenwerking is de Feestbox! Een foodbox met een volledig feestmenu, in 4 gangen. Hoe geweldig is dat?

 

De troeven: • Vier heerlijke gangen met de beste Belgische smaken

 • Alle ingrediënten vers aan huis bezorgd

 • Met duidelijke instructies en tijdschema


Foodbag feestmenu

Bestel je Feestmenu van Foodbag hier. 


Hoe gaat het in zijn werk? 1. Kies je feestmenu: Klassiek of vegetarisch? Met aangepaste wijn of voeg je liever een kaasplank en mocktail toe? Kies waar jij en je gasten zin in hebben.

 2. Vers aan huis bezorgd: Ingrediënten, instructies, tips, een tijdschema, menu- en naamkaartjes: jij krijgt alles voor een geslaagde avond aan huis bezorgd op je favoriete moment.

 3. Makkelijk aan de slag


Met onze tips en tijdschema hoef je zelf niets te puzzelen en kan je bijna alles op voorhand bereiden. Ook als chef van dienst geniet je mee aan tafel, beloofd!


Wat staat er op het menu?


Er is keuze uit 2 menu's: klassiek en vegetarisch.


Viergangenmenu Feestbox Klassiek • 4 hartige hapjes: minicroque met geitenkaascrème, granaatappel-tijmhoning en gekaramelliseerde rode ui, avocado-pestodip van Wonky met crackers, soep van geroosterde pastinaak en gepofte aardpeer met pistou van bladpeterselie en afgewerkt met reepjes gerookte forel en vintage witloofbootjes

 • Ravioloni met vulling van truffel en luxechampignons

 • Breydelhammetje met veenbessenmayonaise, verse kroketjes en elegante groenten (gepocheerde peertjes met veenbessenconfijt, miso-honingwortelen met geroosterde amandelschilfers, spruitjes met homemade burrata)

 • Trifle met gemarineerd fruit en Jules Destrooper-koekjes


Foodbag feestbox

Viergangenmenu Feestbox Veggie • 4 hartige hapjes: minicroque met geitenkaascrème, granaatappel-tijmhoning en gekaramelliseerde rode ui, avocado-pestodip van Wonky met crackers, soep van geroosterde pastinaak en gepofte aardpeer met pistou van bladpeterselie en afgewerkt met zeekraal en vintage witloofbootjes

 • Ravioloni met vulling van truffel en luxechampignons

 • Knolseldersteak in een verrassend korstje, met veenbessenmayonaise, verse kroketjes en elegante groenten

 • Trifle met gemarineerd fruit en Jules Destrooper-koekjes


Foodbag feestbox

Bestel je Feestmenu van Foodbag hier. 


Lokaal lekkers


Naar goede gewoonte heeft Foodbag weer heel wat lekkere en lokale partners gevonden voor het feestmenu. En daar kan jij van meeproeven!

The Mocktail Club
De zussen Marie en Kaat Claessens vormen samen The Mocktail Club. Ze mixen en shaken vers fruit en kruiden tot verrassend frisse en 100% natuurlijke mocktails. Een meer dan waardig alternatief voor alcoholische dranken, maar ook gewoon: omdat het zo lekker is!

BonMush
Bij BonMush brengt de 5e generatie van het familiebedrijf uit Ieper een vernieuwende twist. Ze ontwikkelen een veggie assortiment op basis van lokaal geteelde oesterzwammen. Hun smaak en structuur zijn onevenaarbaar.

Callas Confiture
Confituur, gelei en marmelade. Jij noemt het, Karen Depoorter van Callas Confiture bereidt het met veel liefde in haar atelier in Gent. Daar gaat ze op zoek naar oprechte fruitsmaken en nieuwe recepturen om van jouw alledaagse potje iets speciaals te maken.

Vandemoortele
De mayonaise van Vandemoortele smaakt altijd. Wist je dat ze een Belgisch familiebedrijf uit Izegem zijn met al meer dan 100 jaar expertise in huis? Nog elke dag veroveren ze nieuwe culinaire harten.

Jules Destrooper
Jules Destrooper maakt al 135 jaar de lekkerste koekjes in België. En dat met 100% natuurlijke ingrediënten, zoals echte boter. Als je ze ziet, zeg je: ‘wauw’. En als je ze proeft, wil je altijd nog ééntje meer.


Nog meer goed nieuws? Je steunt ook mee het goede doel!


Samen lossen we kinderarmoede op. Per feestbox schenk je samen met Foodbag € 10 aan Stichting Pelicano.

Stichting Pelicano helpt kinderen in schrijnende armoede op weg naar een beter bestaan. Hun unieke aanpak maakt écht een levensverschil. Help je mee?


Wat nog meer?


Bij je Feestbox krijg je ook nog een heleboel handige en leuke extra's:

 • Een handig stappenplan om je feestmenu te bereiden, met extra tips van de Foodbag-chefs. Goed om weten is dat je het grootste deel al de dag op voorhand kan doen, hoe handig is dat?

 • Decoratie: naamkaartjes en menukaartjes om op tafel te leggen.

 • Een sfeervolle Spotify-playlist

 • 2 extra serveersuggesties voor het dessert

 • Een leuke korting bij rayon.beBestel je Feestmenu van Foodbag hier. 


Praktisch


Wat kost het en voor hoeveel personen zijn de boxen beschikbaar?

De Feestbox Klassiek kost € 128 voor 4 personen (€ 32 per persoon), € 168 voor 6 personen (€ 28 per persoon), € 198 voor 8 personen (€ 24,75 per persoon) en € 249 voor 12 personen (€ 19 per persoon). Het Feestbox Vegetarisch is beschikbaar voor 4 personen en kost € 128 voor 4 personen (€ 32 per persoon).

In deze prijs zitten telkens inbegrepen: alle ingrediënten, duidelijke recepten, een uitgebreid stappenplan/tijdschema voor een geslaagde voorbereiding en afwerking, stijlvolle menu- en naamkaartjes en handige tips van onze Foodbag-chefs.

Tot wanneer kan ik het feestmenu bestellen?
Kerst
Voor levering op do 22/12 of vrij 23/12 kan je bestellen tot vrij 16/12 9u30. Onze bezorgers leveren jouw feestmenu voor kerst dan op do 22/12 van 17u-22u of vrij 23/12 van 13u-18u of 17u-22u.
Oud- of nieuwjaar
Voor levering op do 29/12 of vrij 30/12 kan je bestellen tot vrij 23/12 9u30. Onze bezorgers leveren jouw feestmenu voor oud- of nieuwjaar dan op do 29/12 van 17u-22u of vrij 30/12 van 13u-18u of 17u-22u.


Kan ik ook aangepaste dranken bij het feestmenu bestellen?
Ja, je kan je feestmenu aanvullen met lekkers van bij ons:


 • Een Belgische wijnset voor 4 à 6 personen (€ 38,95) met twee flessen wijn (wit en rood), uitgekozen door onze huissomelier Vinetiq. Perfect voor tijdens of zelfs na het eten.

 • Een Belgische champagnebierset voor 4 à 6 personen (€ 21,95) met twee flessen brut bier van Dame Jeanne. Ideaal als aperitief!

 • Een mocktail met bijhorende botanical van The Mocktail Club (€ 21,95). Lekker verfrissend of ideaal als vervanger voor alcoholische dranken.

 • Een Belgische kaasplank met 5 Belgische kazen, brood, druiven en mangopickles (€ 29,50). Goed voor 4 à 5 personen als hoofdgerecht en 6 à 8 personen als dessert.De wijn, mocktail en het champagnebier leveren we in cadeauverpakking. Je kan ze dus ook aan iemand anders schenken.


Heb je nog meer vragen? Je vindt vast het antwoord hier!

 

Bestel je Feestmenu van Foodbag hier. 


Foodbag feestmenu