Altijd in huis
Tortilla wraps vind je tegenwoordig in elke supermarkt. Ze zijn budgetvriendelijk, bewaren lang (eens geopend, bewaar ze in de koelkast) en zijn dus een must om in je voorraadkast te hebben. Wraps zijn zowel koud als warm overheerlijk. 1 van onze favoriete hapjes? Wraps met kruidenkaas en gerookte zalm! Snel gerold en ze zien er ook nog eens heel mooi uit als je ze in kleine schijfjes snijdt.
Als lekkere lunch
Wraps kan je op voorhand maken, maar hou er wel rekening mee dat ze na verloop van tijd wak worden. Enkele uurtjes in je broodtrommel voor een lunchwrap lukt nog net, maar wat je ook kan doen is de vulling en de wrap apart meenemen.
Hoe verwarmen?
Wraps maak je gemakkelijk warm in de microgolfoven of in een antikleefpan zonder vetstof. Ze zijn dan iets knapperiger als uit de microgolfoven, maar hou ze wel goed in de gaten, want tortilla's kleuren snel. Bewaar ze in aluminiumfolie tot gebruik om ze goed warm te houden.
Hoe rol je een wrap?
Wraps kunnen al snel een smosboel worden, als je ze niet juist oprolt. De eerste 'fout' die mensen wel eens maken, is om de wrap veel te vol te leggen. Wees dus zuinig met je vulling, en maak desnoods een extra wrap. Leg de vulling op een rechte lijn. Als de wrap voor je ligt, vouw je de achterste zijde naar binnen naar je toe over de vulling. Vouw dan de twee zijkanten naar binnen en klaar! Rol eventueel een stukje aluminiumfolie of bakpapier rond de wrap.
Aan de slag!
Wrappen maar! Hierbij enkele van onze favoriete wraps. Smakelijk!