Op het menu:
Romige penne met Italiaanse worst

Voor dit unieke pastagerecht kiezen we voor salsiccia ofwel: een Italiaanse braadworst met venkelzaad. Echt overheerlijk! Bekijk recept
Toscaanse vis met orzo

Waarom Toscaans? Omdat het na één hap meteen duidelijk is dat je niet hoeft te reizen om je in Italië te wanen. We bundelden de zon en de typische atmosfera in één gerecht. Serveer er gerust een glaasje Chianti bij. Ciao ragazzi! Bekijk recept
Parmigiana di melanzane

Een heerlijke Italiaanse klassieker: een ovenschotel met laagjes aubergine, mozzarella en tomatensaus. Heerlijk met een slaatje met krokante pitabroodjes erbij. Bekijk recept
Gevulde courgette met spek en rijst

Gevulde courgette, dat smaakt altijd! Wat denk je van een originele versie met rijst en spekblokjes. Dit wil je proeven! Bekijk recept
Veggieburger met sojayoghurtsaus en ovenfrietjes

Een eenvoudig receptje, met een Italiaanse twist. Bij een veggieburger met sla maken we een heerlijk sojayoghurtsausje met Italiaanse bruschettakruiden. Daarbij komen ovenfrietjes. Lekker gemakkelijk én vegan! Bekijk recept
Spaghetti Alfredo met varkenshaasje

Het was Alfredo di Lelio die in 1914 in zijn restaurant 'Alfredo alla Scrofa' de pasta Alfredo bedacht. Boter en Italiaanse kaas waren Alfredo's sleutelingrediënten tot een meesterlijke saus. Wij voegen ook een lekkere portie groente toe. Smakelijk! Bekijk recept
Kip met boterboontjes en aardappelwedges

Boterboontjes zijn de boterzachte (dat treft!), gele variant van prinsessenboontjes. Lekker! Bekijk recept
Nog meer Italiaans lekkers? Deze week vind je bij Foodbag ook een extra aperobox 'The Italian Job'. Bestel 'm bij jouw foodbox!