Op koude herfstdagen ga ik vaker op zoek naar lekkere comfort food, heb jij dat ook? Zo’n vol dampend bord smaakt dan lekker verwarmend. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Dan heb ik enkele pastagerechten voor jou samengesteld die ideaal zijn om klaar te maken tijdens het najaar. Haal er jouw voordeel uit!

Spirelli met pompoen en walnoten

Dit pastagerecht ademt gewoon herfst door het gebruik van typische producten uit dit seizoen. Lekkere stukjes gekarameliseerde pompoen met wat grof gehakte walnoten; heerlijk!

Spirelli met pompoen en walnoten
Spirelli met pompoen en walnoten

Spaghetti met paddenstoelen en pancetta

Dat je met slechts enkele ingrediënten al een topgerecht op tafel kunt toveren, bewijst dit recept. Je kan de kastanjechampignons en eekhoorntjesbrood eventueel vervangen door andere paddenstoelen naar jouw smaak. Een ideaal gerecht om klaar te maken voor het hele gezin tijdens de week.

Spaghetti met paddenstoelen en pancetta
Spaghetti met paddenstoelen en pancetta

Ravioli met ricotta en spinazie

Gevulde pasta’s zoals ravioli zijn bij veel pastaliefhebbers een groot favoriet. Je maakt ze zelf door pasta lekker te vullen met kaas, groente, vlees of vis, of iets anders wat jij graag lust. In dit recept vul je pastavellen met ricotta. Daarbij slink je snel wat spinazie in een pan en klaar. In 35 minuten heb je een culinair gerecht voor het hele gezin!

Ravioli met ricotta en spinazie
Ravioli met ricotta en spinazie

Cannelloni met spinazie en ricotta

Met pastavellen maak je niet alleen maar ravioli, maar ook cannelloni klaar. Je vult op dezelfde manier de pastavellen met ingrediënten maar in plaats van ze dubbel te vouwen en te snijden in vierkanten, rol je het pastadeeg op. Of als je het nog makkelijker wilt maken kan je ook altijd kant-en-klare-cannellonirollen kopen in de supermarkt. Je hoeft ze dan alleen nog maar te vullen.

Cannelloni met spinazie en ricotta
Cannelloni met spinazie en ricotta

Rigatoni met kool en fontinakaas

Kool saai? Helemaal niet, want je maakt er heerlijke pastagerechten mee klaar. Het is een keertje anders dan kool te combineren met aardappelen. In dit recept wordt de kool klaargemaakt met pasta en Italiaanse fontinakaas. Deze kaas heeft een romige, nootachtige smaak. Vind je geen Fontina? Dan kan je de kaas ook vervangen door Zwitserse Gruyère of Italiaanse Provolone.

Rigatoni met kool en fontina kaas
Rigatoni met kool en fontina kaas

Save

Save