Spirelli met pompoen en walnoten
Dit pastagerecht ademt gewoon herfst door het gebruik van typische producten uit dit seizoen. Lekkere stukjes gekarameliseerde pompoen met wat grof gehakte walnoten; heerlijk!
Spaghetti met paddenstoelen en pancetta
Dat je met slechts enkele ingrediënten al een topgerecht op tafel kunt toveren, bewijst dit recept. Je kan de kastanjechampignons en eekhoorntjesbrood eventueel vervangen door andere paddenstoelen naar jouw smaak. Een ideaal gerecht om klaar te maken voor het hele gezin tijdens de week.
Ravioli met ricotta en spinazie
Gevulde pasta’s zoals ravioli zijn bij veel pastaliefhebbers een groot favoriet. Je maakt ze zelf door pasta lekker te vullen met kaas, groente, vlees of vis, of iets anders wat jij graag lust. In dit recept vul je pastavellen met ricotta. Daarbij slink je snel wat spinazie in een pan en klaar. In 35 minuten heb je een culinair gerecht voor het hele gezin!
Cannelloni met spinazie en ricotta
Met pastavellen maak je niet alleen maar ravioli, maar ook cannelloni klaar. Je vult op dezelfde manier de pastavellen met ingrediënten maar in plaats van ze dubbel te vouwen en te snijden in vierkanten, rol je het pastadeeg op. Of als je het nog makkelijker wilt maken kan je ook altijd kant-en-klare-cannellonirollen kopen in de supermarkt. Je hoeft ze dan alleen nog maar te vullen.
Rigatoni met kool en fontinakaas
Kool saai? Helemaal niet, want je maakt er heerlijke pastagerechten mee klaar. Het is een keertje anders dan kool te combineren met aardappelen. In dit recept wordt de kool klaargemaakt met pasta en Italiaanse fontinakaas. Deze kaas heeft een romige, nootachtige smaak. Vind je geen Fontina? Dan kan je de kaas ook vervangen door Zwitserse Gruyère of Italiaanse Provolone.