Het is spijtig genoeg niet altijd evident om voldoende water te drinken. Tijdens een drukke dag grijp je snel naar koffie, frisdrank, gezoete thee in plaats van water. Ik krijg ook veel te horen dat water maar saai is en naar niets smaakt. Ik vind persoonlijk dat er een groot smaakverschil zit tussen verschillende soorten water maar ik kan begrijpen dat als je gewoon bent om veel gezoete frisdranken en sappen te drinken, water naar niet veel smaakt.
Waarom probeer je niet eens om water met een smaakje te maken? Dit is heel eenvoudig en je kan er eindeloos mee variëren. Bovendien is het een gemakkelijke manier om restjes citroen, limoen, kruiden en zelfs komkommer te verwerken.
Als je een etentje hebt, staat dit ook heel mooi in een karaf op tafel. Zo stond er bij ons vorig jaar met kerst water met een dennentak, kaneel en veenbessen op tafel. Tijdens een zomerse barbecue kan je dan weer water met ananas, limoen en munt op tafel zetten. Heel mooi en je water krijgt een subtiel smaakje.
Weet je niet waar te beginnen? Hier zijn mijn favoriete combinaties:
- Komkommerlinten, schijfjes limoen en blaadjes munt
- Schijfjes pompelmoes, steranijs en een stokje kaneel
- Frambozen, schijfjes citroen en blaadjes munt
- Schijfjes verse gember en schijfjes citroen
Tip: probeer ook eens je citrusvruchten uit te persen voor een intensere smaak
Enjoy!