Oh la la, wat ben ik fan van pizza! Maar ja, het is helaas ook niet voor elke dag... Het zijn inderdaad wel echte caloriebommetjes. En in België heb ik nog niet veel pizzeria's gevonden die de topkwaliteit van deeg uit Italië kunnen evenaren. The real deal houd ik dus voor als ik op vakantie in Italië ben!

Maar dat wil niet zeggen dat er geen alternatieven zijn. De heerlijke pizzavulling, standaard een goede tomatensaus en mozzarella (buffelmozzarella uiteraard, ik ga niet voor minder) en nog andere lekkere toppings, zeg maar wat echt de pizza zijn typische smaak geeft, kan je ook nog op andere bodems presenteren, liefst van al iets op basis van groenten. Lekker veel groenten eten + een zalige pizzasmaak? Win-win toch?

Portobello pizza's
 Portobello pizza's


Portobello's zijn grote champignons, die zich perfect lenen om te vullen. Met een lekkere pizzavulling natuurlijk, ah ja! Laat je maar eens lekker gaan met die toppings.

Bloemkoolpizza Margherita


Bloemkoolpizza margherita

Pizzabodems op basis van bloemkool? Jaja, het is 2017, dan kan dat ;-). Probeer het zelf maar eens, je zal aangenaam verrast zijn!

Pizza-courgettebootjes


Pizza-courgettebootjes

Wat als je alle lekkere pizza ingrediënten samenbrengt op een gezonde en toch nog lekkere bodem? Ontdek deze originele en lichte pizza-courgettebootjes, yum!

Pizzetta's


Pizzetta met ham en champignons
Pizzetta met ham en champignons


Pizzetta met champignons, paprika en olijven
Pizzetta met champignons, paprika en olijven


Zelf pizzadeeg maken en flinterdun uitrollen (of zwieren!)? Laat dat maar aan de professionals. Pitabroodjes of tortilla's kunnen namelijk ook goed dienen als pizzabodems!

Nog ideetjes? Op mijn blog vind je een fantastisch (al zeg ik het zelf) recept voor aubergine-pizzahapjes op de barbecue. Lekker en origineel!