In een klassieke smoothie wordt meestal banaan en yoghurt verwerkt, in een fruitsoep gebruik je enkel fruit en sap. Je kan de soep wel nog pimpen met een zoete dessertwijn of je kan een smeuïge versie maken met kokoscrème. Bij een fruitsoep serveer je ook stukjes fruit, ijs of koekjes, zo heb je een full-option dessert.
Ik begrijp dat veel mensen bij het woord soep aan iets lekkers en warms denken, maar vandaag de dag behoren gerechten zoals gazpacho en vichyssoise toch tot ons standaard zomerrepertoire, dus waarom niet een fruitsoepje?
Ingrediënten
- 1 cavaillon meloen
- sap van 2 meloenen
- 2 el zoete witte wijn
- Handvol frambozen
- Verse munt, lavendel of citroenmelisse ter decoratie
- Kaneelijs (optioneel)
Bereiding
- Mix alle ingrediënten in een blender en voeg indien nodig nog wat water toe om een smeuïg geheel te krijgen.
- Werk af met de kruiden en serveer de soep ijskoud. Je kan eventueel nog een bolletje kaneelijs op het bord leggen ter afwerking.
Smakelijk!