Fat Tuesday of Mardi Gras….na Maria Lichtmis dé dag bij uitstek om pannenkoeken te eten. Maar heb je echt een reden nodig om lekkere pannenkoekjes te eten? Wij niet.

Flinterdunne flensjes
Flinterdunne flensjes


We eten wekelijks pannenkoeken of pancakes. Voor ons is dit een leuk en glutenvrij ontbijtje waar iedereen happy van wordt. Meestal maak ik zelf pancakes met boekweitmeel, amandelmeel, havermeel of een zelfgemaakte glutenvrije mix. Als je aan de slag gaat met glutenvrije mengsels zal je al gauw merken dat het niet zo evident is om flinterdunne crêpes te bakken. Ik heb al enorm veel geprobeerd: zelf mengen, gewoon meel vervangen door glutenvrije bloem maar ook kant-en-klare pannenkoekmixen zijn al de revue gepasseerd. Meestal maak ik pancakes of een klassieke pannenkoek. Ik vroeg me af of het ook zou lukken om flinterdunne crêpes te bakken?

Yes you can! Je moet wel aandacht hebben voor 2 zaken:

De Pan


Eerst en vooral heb je een goede pan nodig. Sinds ik een echte pannenkoekenpan heb, gaat het bakken van dunne pannenkoekjes veel sneller en gemakkelijker. Ik heb een Le Creuset pannenkoekenpan gekocht en ben daar heel tevreden van. In no time bak je een hele stapel flinterdunne crêpes.

De Bloem


Flinterdunne crêpes bak je met…. rijstbloem. Easy peasy. Wil je wat meer smaak? Meng dan de rijstbloem met wat maïsbloem en vanillesuiker. Voeg een beetje spuitwater aan je beslag toe voor extra luchtigheid.

Mijn recept voor glutenvrije flensjes vind je hier.

Smakelijk!