Mooie momenten moet je delen. Daarom kiezen we voor een Belgisch menu dat je als chef van dienst erg makkelijk op voorhand kan bereiden. Plof de warme schotels gewoon op tafel, laat je gasten zichzelf bedienen en geniet mee. Wedden dat ook de kleinsten aan tafel makkelijk meeproeven?
Ook nieuw dit jaar is een heerlijk kant-en-klare traiteurmenu. Vers bereid door de huistraiteur van Foodbag, zodat jij enkel nog hoeft op te warmen om te genieten van een heerlijke feestmaaltijd. Dat betekent meer tijd voor gezelligheid aan tafel.
Hoe gaat het in zijn werk?
Kies je feestmenu: Klassiek of vegetarisch? Zelf maken of liever kant-en-klaar? Met aangepaste wijn of voeg je liever een kaasplank toe? Kies waar jij en je gasten zin in hebben.
Vers aan huis bezorgd: Ingrediënten, instructies, tips, een planning, menu- en naamkaartjes: jij krijgt alles voor een geslaagde avond vers aan huis bezorgd op een moment naar keuze (dus voor Kerstmis of Nieuwjaar).
Makkelijk aan de slag: Met onze feestbox sta je zonder zorgen in de keuken! Dankzij onze planning en tips hoef jij zelf niet te puzzelen en kan je heel wat op voorhand bereiden. Ook als chef van dienst geniet je mee aan tafel, beloofd!
De boxen
Feestbox klassiek - om zelf te bereiden - viergangen menu
Beschikbaar van 4 tot 12 personen.
3 hartige hapjes
- Gevulde dadels met geitenkaas en spek
- Aardappelvelouté met winterpostelein in een bouillon van bospaddenstoelen, met een hartige notencrumble
- Worstenbroodjes met graanmosterd
Voorgerecht
- Frisse zalmtartaar met avocado, koolrabi afgewerkt met wasabicrunch
Hoofdgerecht
- Gevulde kalkoenrollade met gehakt, veenbessen en pistachenoten
- Krokante kroketjes
- Geroosterde knolselder met beurre noisette, perensalsa en pecannoten
- Gekaramelliseerd witloof met dragondressing, Cherry Chouffe en roze peper
- Zwarte knoflooksaus
Dessert
- Chocolademousse met hazelnoten, afgewerkt met aalbessen en Natuurboterwafels met gezouten karamel van Jules Destrooper
Traiteurmenu (kant-en-klaar) klassiek - driegangen menu
Beschikbaar van 2 tot 4 personen.
Voorgerecht
- Bubba garnaalkroketten met krulpeterselie en citroen
Hoofdgerecht
- Parelhoenfilet in ‘fine champagne’-saus en knolselder
- Krokante kroketjes
- Geroosterde spitskool met misolak
- Appels met veenbessenconfituur
Dessert
- Chocoladetaartje van Julie’s House met crème anglaise
Feestbox vegetarisch - om zelf te bereiden - viergangen menu
Beschikbaar voor 4 personen.
3 heerlijke hapjes
- Gevulde dadels met geitenkaas en pistachenoten
- Aardappelvelouté met winterpostelein in een bouillon van bospaddenstoelen, met een hartige notencrumble
- Vegetarische worstenbroodjes met graanmosterd
Voorgerecht
- Burrata met bloedsinaasappel en dressing met venkelzaad
Hoofdgerecht
- Gevulde pompoen met kastanje, veenbessen en pistachenoten
- Krokante kroketjes
- Geroosterde knolselder met beurre noisette, perensalsa en pecannoten
- Gekaramelliseerd witloof met dragondressing, Cherry Chouffe en roze peper
- Zwarte knoflooksaus
Dessert
- Chocolademousse met hazelnoten, afgewerkt met aalbessen en Natuurboterwafels met gezouten karamel van Jules Destrooper
Traiteurmenu (kant-en-klaar) vegetarisch - driegangen menu
Beschikbaar van 2 tot 4 personen.
Voorgerecht
- Bubba kaaskroketten met krulpeterselie en citroen
Hoofdgerecht
- Winters stoofpotje van linzen met wittewijnsaus
- Krokante kroketjes
- Geroosterde spitskool met misolak
- Appels met veenbessenconfituur
Dessert
- Chocoladetaartje van Julie’s House met crème anglaise
Bestel jouw feestmenu hier
Enkele extra’s uitgelicht: Maak je avond extra lekker
Deze extra’s kan je bij jouw feestmenu bestellen.
Belgische schuimwijn
Een gastronomische, mousserende brut van Entre Deux Monts uit het Heuvelland. Ideaal als aperitief of inleidende wijn bij het voorgerecht.
Kaasplank: 100% Belgisch
Een kaasje van bij ons smaakt altijd. Haal 6 smeuïge toppers in huis als dessert of hoofdgerecht.
Aangepaste wijn
Onze huisleverancier Goût selecteert voor jou de beste Belgische kwaliteitswijn uit de Maasvallei. Met ons pakket geniet je van een fles rode en een fles witte wijn.
Bôtan Distillery
Sprankelende Ginzu Spritzer met frisse toetsen van citrus, gember, yuzu en mandarijn. Een meesterlijke mocktail en helemaal ready made.
Extra kroketten
Niemand krijgt genoeg van krakende kroketjes. Bestel een extra portie kroketpret (20 stuks).
Praktisch
Wat krijg ik allemaal van Foodbag?
Feestmenu ZELF TE BEREIDEN
Je ontvangt van ons alles om er een geslaagd feestmenu van te maken en je avond zonder zorgen door te komen:
- Alle kraakverse ingrediënten.
- Overzichtelijke en duidelijke recepten.
- Uitgebreid stappenplan/tijdschema voor een ideale planning.
- Handige tips en tricks zodat het koken extra vlot verloopt.
- Stijlvolle naam- en menukaartjes om de tafel feestelijk te dekken.
Feestmenu TRAITEUR (kant-en-klaar)
Je ontvangt van ons alles om er een geslaagd feestmenu van te maken en je avond zonder zorgen door te komen:
- Alle kraakverse, voorverpakte gerechten.
- Overzichtelijke en duidelijke instructies.
- Stijlvolle naam- en menukaartjes om de tafel feestelijk te dekken.
Tot wanneer kan ik het feestmenu bestellen?
- Kerst: Bestellen kan t.e.m. donderdag 21/12 9u, met levering vrijdag 22/12 - zaterdag 23/12.
- Oud- of nieuwjaar: Bestellen kan t.e.m. donderdag 28/12 9u, met levering vrijdag 29/12 - zaterdag 30/12.
Wanneer wordt het feestmenu geleverd?
Onze bezorgers leveren jouw feestmenu voor kerst op:
- vrij 22/12 van 13u-18u of 17u-22u
- za 23/12 van 13u-18u of 17u-22u
Onze bezorgers leveren jouw feestmenu voor oud- of nieuwjaar op:
- vrij 29/12 van 13u-18u of 17u-22u
- za 30/12 van 13u-18u of 17u-22u
Je ontvangt op donderdag een mail met het richtuur van aankomst. De dag van de levering zelf ontvang je een sms met het exacte levertijdstip.
Bestel jouw feestmenu hier
Pelicano - Samen strijden tegen kinderarmoede
Per feestbox die je bestelt, schenk je samen met Foodbag € 10 aan Stichting Pelicano. Stichting Pelicano helpt kinderen in schrijnende armoede op weg naar een beter bestaan. Hun unieke aanpak maakt ze écht een verschil.