De Sint is terug in het land! Mijn kinderen waren dolenthousiast, want ja ‘er zijn geen stoute kinderen’ dit jaar, jippie! Dat betekent weer veel chocolade, snoep, pepernoten en marsepein, een overdosis suiker dus.

Ik heb zalige herinneringen aan de heel Sinterklaasperiode. Heerlijk die ochtenden vol spanning als ik met mijn broers en zus naar beneden liepen om te gaan kijken of de Sint geweest was oof niet. En dan….heel de salontafel vol koekjes, chocolade en marsepein (en ook speelgoed natuurlijk), heerlijk! Ik wil dat mijn kids later ook zo een leuke herrineringen hebben aan Sinterklaas, maar ik probeer de suikerintake hier in huis toch wat te beperken door een aantal lekkernijen zelf te maken.

Kruidnoten zijn komen overwaaien uit Nederland maar behoren hier ondertussen ook tot typisch Sinterklaastrooigoed. Je kan ze gemakkelijk zelf maken waardoor je de suikers beperkt. Je kan kruidnoten perfect op voorhand maken en invriezen, je kan ze versieren met wat pure chocolade en je kan ze zo groot of zo klein maken als je zelf wil.

Kruidnoten met speltmeel
Kruidnoten met speltmeel


Marsepein is nog zo een Sint klassieker en super leuk om met je oudere kids te maken, zo kunnen ze ook meehelpen om het feest leuk te maken voor hun jongere broertjes of zusjes. Je kan marsepeinenballetjes maken of van die klassieke letters.

Marsepein met honing
Marsepein met honing


Als je het bakken van kruidnoten onder de knie hebt, probeer dan zeker ook eens glutenvrije speculaas te bakken, alleen al de geur van die heerlijke koekjes die je hele huis vult. Op mijn blog Must Be Yummie kan je een lekker glutenvrij recepten voor speculaas vinden.

Mandarijntjes mogen zeker ook niet ontbreken op de goedgevulde tafel en ook pure chocolade Sint en Zwarte Piet mannetjes!

Vergeet vooral niet te genieten van het feest en de snoetjes van je kids als ze al dat lekker zien liggen, al dan niet met wat minder suiker.