Steak met champignonsaus, groentefrietjes en tuinkers
Een mals en sappig stukje steak, een romige champignonsaus en frietjes uit de oven. Sommige gerechten hoeven niet meer introductie. Deze klassieker overtuigt meteen. Laat het smaken! Bekijk recept
Fishsticks met tartaarsaus en broccolipuree
Wij steken al graag eens de handen uit de mouwen. Vergeet de kant-en-klare diepgevroren fishsticks. Wij maken ze zelf. Lekker makkelijk! Voor het korstje gebruiken we panko, een Japans paneermeel met een grove textuur voor extra crunch. Heerlijk met de tartaarsaus en broccolipuree erbij. Yum! Bekijk recept
Verse ravioli met pancetta, pompoen en salie
Wij houden van pasta, maar verse pasta heeft toch nog een streepje voor. Zeker tijdens de drukke back to school-periode, dan moet die avondspits toch een tikje sneller gaan. De combinatie met pompoen en salie lonkt al naar de herfst. Smakelijk! Bekijk recept
Zomerse spaghetti carbonara met spek, kerstomaat en courgette
Ons favoriete pastagerecht - pasta carbonara - bevat nagenoeg geen groenten. Lekker, maar niet zo in balans. We maken een zonnige en lichtere zomervariant van deze Italiaanse klassieker met lekker veel groenten en kalkoenspek. Prego! Bekijk recept
Orzo met burrata en courgette met venkel en tomatensaus
We garen alles in één ovenschaal in de oven. Ja, ook de orzo. Door de tomatenpulp blijft alles lekker sappig. Roeren hoeft niet, handig hé. Afwerken doen we met burrata, dat is het romige, luxueuze zusje van mozzarella. Overheerlijk! Bekijk recept
Rosbief met gegrilde Coeur de Boeuf, rozemarijn en rode krieltjes
In dit gerecht ontdek je Coeur de Boeuf-tomaten. Die zijn sterk geribbeld met aflopende zijkanten zoals een ossenhart. Dat is meteen ook de letterlijke vertaling van 'coeur de boeuf'. Weetje: deze tomaat rijpt van binnen naar buiten. Een groene schijn vanbuiten betekent een rijpe kern vanbinnen. Bekijk recept
Veggie cordon bleu met geroosterde patatjes, erwtjes en wortelen
Een klassiek bordje. Of niet? Toch wel, we gebruiken in ons gerecht de Belgische Greenway Cordon Bleu op basis van lokaal geteelde knolselder. Die evenaart de bite en smaak van een klassieke cordon bleu. De smeuïge kaassaus binnenin blijft identiek. Bekijk recept
Maak je menu nog warmer
Jij bent misschien opnieuw volop aan het werk en vele kinderen keren terug naar school. Jammer genoeg is dat voor velen niet evident. In ons land leeft 1 op de 5 kinderen in armoede, waarvan 43.000 in extreme situaties. Gelukkig biedt Stichting Pelicano financiële en duurzame hulp. Ze begeleiden kansarme kinderen tot in het werkveld om de vicieuze armoedecirkel te doorbreken. En daar helpen ook wij graag een handje bij.
Maak je menu nog warmer en schenk via onze extra’s 1, 2 of 3 warme maaltijden aan een kind in armoede. Alle informatie over onze samenwerking vind je op www.foodbag.be/pelicano. Help je mee?