Het einde van de zomervakantie loert om de hoek! Naast een nieuwe boekentas en turnsloefen kopen, is het misschien ook tijd om weer eens over dat weekmenu na te denken, toch? Wat zet je op tafel eens die terug naar school drukte terug begonnen is? Geen nood, daar helpen we graag bij! We stellen je 7 heerlijke gerechten voor, die we samen met het keukenteam van Foodbag ontwikkeld hebben. Snel, maar toch lekker. Echte klassiekers, maar dan met een twist. Kortom, echte 15gram toppers! Je kan tot 5 gerechten kiezen om aan je foodbox toe te voegen, maar naar goede gewoonte vind je de recepten ook steeds op onze website.


Steak met champignonsaus, groentefrietjes en tuinkers


Steak met champignonsaus, groentefrietjes en tuinkers
Een mals en sappig stukje steak, een romige champignonsaus en frietjes uit de oven. Sommige gerechten hoeven niet meer introductie. Deze klassieker overtuigt meteen. Laat het smaken! Bekijk recept



Fishsticks met tartaarsaus en broccolipuree


Fishsticks met tartaarsaus en broccolipuree
Wij steken al graag eens de handen uit de mouwen. Vergeet de kant-en-klare diepgevroren fishsticks. Wij maken ze zelf. Lekker makkelijk! Voor het korstje gebruiken we panko, een Japans paneermeel met een grove textuur voor extra crunch. Heerlijk met de tartaarsaus en broccolipuree erbij. Yum! Bekijk recept



Verse ravioli met pancetta, pompoen en salie


Verse ravioli met pancetta, pompoen en salie
Wij houden van pasta, maar verse pasta heeft toch nog een streepje voor. Zeker tijdens de drukke back to school-periode, dan moet die avondspits toch een tikje sneller gaan. De combinatie met pompoen en salie lonkt al naar de herfst. Smakelijk! Bekijk recept



Zomerse spaghetti carbonara met spek, kerstomaat en courgette


Zomerse spaghetti carbonara met spek, kerstomaat en courgette
Ons favoriete pastagerecht - pasta carbonara - bevat nagenoeg geen groenten. Lekker, maar niet zo in balans. We maken een zonnige en lichtere zomervariant van deze Italiaanse klassieker met lekker veel groenten en kalkoenspek. Prego! Bekijk recept



Orzo met burrata en courgette met venkel en tomatensaus


Orzo met burrata en courgette met venkel en tomatensaus
We garen alles in één ovenschaal in de oven. Ja, ook de orzo. Door de tomatenpulp blijft alles lekker sappig. Roeren hoeft niet, handig hé. Afwerken doen we met burrata, dat is het romige, luxueuze zusje van mozzarella. Overheerlijk! Bekijk recept



Rosbief met gegrilde Coeur de Boeuf, rozemarijn en rode krieltjes


Rosbief met gegrilde Coeur de Boeuf, rozemarijn en rode krieltjes
In dit gerecht ontdek je Coeur de Boeuf-tomaten. Die zijn sterk geribbeld met aflopende zijkanten zoals een ossenhart. Dat is meteen ook de letterlijke vertaling van 'coeur de boeuf'. Weetje: deze tomaat rijpt van binnen naar buiten. Een groene schijn vanbuiten betekent een rijpe kern vanbinnen. Bekijk recept



Veggie cordon bleu met geroosterde patatjes, erwtjes en wortelen


Veggie cordon bleu met geroosterde patatjes, erwtjes en wortelen
Een klassiek bordje. Of niet? Toch wel, we gebruiken in ons gerecht de Belgische Greenway Cordon Bleu op basis van lokaal geteelde knolselder. Die evenaart de bite en smaak van een klassieke cordon bleu. De smeuïge kaassaus binnenin blijft identiek. Bekijk recept

Maak je menu nog warmer

Jij bent misschien opnieuw volop aan het werk en vele kinderen keren terug naar school. Jammer genoeg is dat voor velen niet evident. In ons land leeft 1 op de 5 kinderen in armoede, waarvan 43.000 in extreme situaties. Gelukkig biedt Stichting Pelicano financiële en duurzame hulp. Ze begeleiden kansarme kinderen tot in het werkveld om de vicieuze armoedecirkel te doorbreken. En daar helpen ook wij graag een handje bij.

Maak je menu nog warmer en schenk via onze extra’s 1, 2 of 3 warme maaltijden aan een kind in armoede. Alle informatie over onze samenwerking vind je op www.foodbag.be/pelicano. Help je mee?