Hoe maak je zelf een vis- of scampiburger? In vis en schaaldieren zitten veel eiwitten. Door fijn te hakken (zorg uiteraard voor graatvrije stukken) of fijnmalen (gebruik de pulseknop van je keukenrobot, mix niet tot pulp), gaat de vis goed aan mekaar kleven. Al kan een eitje, bloem of maïszetmeel ook dienen als extra 'kleefmiddel'. Voeg ook extra smaakmakers toe zoals knoflook, gember, chilipeper, citroenzeste, verse kruiden,... Kruid ook royaal met peper en zout. Of een mooi stukje vis paneren met panko of paneermeel kan uiteraard ook. Bak je visburger in een goed bodempje olie en serveer met je favoriete 'side dishes'. Wat inspiratie nodig? We helpen je graag op weg!
Scampiburger met pompoenfrietjes en salsa van appel
Foodbagchef Caroline: "Ik presenteer je een kleurrijk gerechtje om even weg te dromen tijdens donkere dagen. Met frisse, exotische smaken gemaakt met lekkers van bij ons. En geen zorgen, ik heb ook nog een flinke portie seizoensgroenten voorzien." Bekijk recept of bestel deze topper deze week bij Foodbag!
Aziatische tonijnburgers met noedels
Probeer deze originele, frisse, pittige tonijnburgers met noedels bij eens. Gemakkelijk, overheerlijk en verrassend! Bekijk recept
Crispy fishburger met kappertjesmayonaise en aardappelwedges
Heerlijke koolvis in een crispy jasje en een overheerlijk tartaar-achtig sausje met kappertjes. De krokant gebakken aardappelwedges maken het feestje compleet. Bekijk recept
Krokante visburger met tartaarsaus, munt-erwtenspread en wortelfrietjes
Maak een frisgroene spread van erwten en munt als basis voor jouw knapperige visburger. De combinatie is populair in de Britse keuken en ’very delicious’. Zeker met die dot verse tartaarsaus erbij! Bekijk recept
Visburgers met dillemayonaise, spinazie en ovenfrietjes
Visburgers zijn een leuke afwisseling op een gewone hamburger, en we maken het met allemaal lekkere verse ingrediënten. Een zalige visburger met daarbij een frisse dillemayonaise, gestoofde spinazie en lekkere ovenfrietjes. Wat een verwennerij! Bekijk recept
Zalmburger met rucola en maïs
Bye bye klassieke hamburger, dit is onze nieuwe favoriet: heerlijk zelfgemaakte zalmburgers met een overheerlijke citroen-knoflookmayonaise en een fris slaatje. Bekijk recept