Hapjes tips
Waar wij graag rekening mee houden met het maken van hapjes:
- Zorg voor een mooie variatie aan warme en koude hapjes. De koude hapjes zet je al op tafel voor je gasten er zijn. Als iedereen er is, kunnen ook de warme hapjes (één voor één) erbij komen.
- Zorg ervoor dat je hapjes een perfecte hap zijn: alles kan je gemakkelijk in één hapje opsmikkelen. Of amuses in glaasjes met een klein lepeltje zijn ook heel leuk voor je gasten.
- Zorg voor goed materiaal om de hapjes te serveren: serveerplanken, kleine glaasjes of bordjes. Al kunnen servietten en prikkers ook perfect.
- Presenteer je hapjes mooi en/of werk ze mooi af: het zet meteen de sfeer. Lekker verfijnd, zonder dat je hoeft te overdrijven of teveel moeite moet doen. Denk aan takjes rozemarijn (zeer 'Christmassy'), veenbessen, eetbare bloemblaadjes, nootjes,...
- Overdrijf niet met de hoeveelheid! Er wacht meestal nog een hele maaltijd, dus houd het klein en fijn. Niets mis ook om enkele zelfgemaakte hapjes af te wisselen met een lekker dipje en/of chips. Schep de dip wel over in een mooi schaaltje en werk af met een takje kruiden.
Handige aperoobox
Leuk om weten: bij Foodbag kan je deze maand ook een leuke feestelijke aperobox bestellen! Er staan 4 heerlijke hapjes op het menu: blini’s met frisse kruidenkaas, zalm en dille; gevulde eitjes met guacamole en spekcrumble; kerstboom-pitakrokantjes met hummus en geglaçeerde wortelen met geroosterde ui-dip. Klaar in minder dan een uur, ideaal voor zorgeloze en smakelijke feestdagen! Voeg deze heerlijke aperobox de hele maand december toe aan je bestelling bij Foodbag.
Worstenbroodjes
En laten we het dan hebben over de hapjes waarvoor jullie hier zijn: worstenbroodjes! De koning van de ovenhapjes! Klein geheimpje: ze zijn eigenlijk super-simpel om te maken. Met lekker gehakt (of kant-en-klare worstjes) en bladerdeeg heb je al bijna alle ingrediënten in huis! Breng het gehakt op smaak naar eigen voorkeur: met lekkere specerijen, gehakte nootjes, verse kruiden,... Bestrijk het bladerdeeg aan de binnenkant met mosterd, Luikse stroop of confituur, dat is meteen zeer feestelijk! Rol op en bestrijk met een losgeklopt eitje voor een prachtige goudbruine glans en werk af met zaadjes. Snijd in stukjes, bak 15 minuten in de oven en klaar! Serveer met een lekker dipje en scoren maar. We hebben enkele lekkere en originele variaties verzameld. Ben jij ook zo enthousiast?
Aan de slag
Worstenbroodjes krans
Een origineel hapje met Kerst? Zoek niet verder en maak deze originele kerstkrans met worstenbroodjes en bladerdeeg. Leuk en lekker voor jong en oud! Bekijk recept
Aziatische worstenbroodjes
Een heerlijk hapje tijdens de feestdagen: worstenbroodjes gevuld met heerlijke Aziatische smaken! Serveer met een pittig dipsausje en het feest kan beginnen! Bekijk recept
Worstenbroodjes plukbrood
Een leuk en origineel hapje, ook voor kinderen? Maak eens plukbrood van worstenbroodjes. Gemakkelijk om te maken en het zal meteen de blikvanger van de feesttafel zijn. Smullen maar! Bekijk recept
Worstenbroodjes met merguez
Een originele twist aan klassieke worstenbroodjes, met pikante merguez worstjes. Serveer met een looksausje. Bekijk recept
Pittige mini-worstenbroodjes
Worstenbroodjes zijn makkelijk en lekker om zelf te maken. Geef er een pittige twist aan met chorizo en serveer een mini-versie als hapje voor de feestdagen. Bekijk recept