De Provençaalse keuken schonk ons niet enkel een heerlijke kruidenmengeling, maar ook echte klassiekers zoals tapenades, pissaladière, desserts met lavendel,... Ontdek onze ode aan de Provençaalse keuken in 7 gerechten!
Koekjes met tapenade
Niet enkel mooi voor het oog, maar ook superlekker, deze eenvoudige bladerdeegkoekjes met parmaham en verse tapenade van zwarte olijven en parmezaan. Bekijk recept
Pissaladière
Pissaladière is de Provençaalse versie van pizza, die je belegt met zoute ansjovis, zwarte olijven, uien, look en Provençaalse kruiden, een aanrader! Bekijk recept
Zuiders gehaktbroodje met Provencaalse saus en orzo
Gehaktbroodjes, het is echt iets van bij ons, maar dat wil niet zeggen dat we er geen originele Zuiderse versie mee kunnen bedenken. Wat denk je van een gehaktbroodje met Provençaalse kruiden en olijven, met daarbij een kruidige tomatensaus en orzo, Griekse pasta, bij? Bekijk recept
Provençaalse tomatenpartjes
Een leuk vegetarisch bijgerechtje voor op de barbecue, deze Provençaalse tomatenpartjes. Bekijk recept
Gegrilde gamba's met pastisboter
Deze gamba's zijn pure verwennerij voor op de barbecue of eventueel onder de grill. Heerlijk met de pastisboter die er zachtjes over smelt. Bekijk recept
Provençaalse gehaktkrans
Maak indruk op je gasten met deze Provençaalse gehaktkrans. Een bladerdeeggebak met kruidig gehakt en groentjes, ideaal bij de brunch of lunch. Bekijk recept
Provençaalse kip met rijst
Ga je vanavond mee op culinaire reis naar het Zuiden van Frankrijk? Dit geurige stoofpotje katapulteert je zo naar een Provençaals terrasje in het zonnetje. Bekijk recept