Gnocchi (uitgesproken: 'njokkie') hoeven we waarschijnlijk niet meer voor te stellen aan jou. De Italiaanse deegkussentjes zijn ondertussen goed bekend bij ons en gemakkelijk te verkrijgen in de supermarkt. 'Gnocchi' betekent in het Italiaans 'klont'. Het wordt meegerekend als pastasoort, maar eigenlijk is het aardappelpuree, vermengd met pastabloem en dan opgerold in kleine klontjes. Het resultaat zijn heerlijke deegkussentjes die multi-inzetbaar zijn!

Het is absoluut de moeite waard om eens ze zelf thuis te maken. Daarvoor bestaan zelfs echte gnocchiplankjes met ribbeltjes waarover je de deegkussentjes kan rollen. Zo krijgen ze een mooi grillig patroon en blijft de saus er goed aan 'kleven'. Heb je geen plankje? Over de achterkant van een vork rollen lukt ook! Het is een intensief werkje, maar het resultaat is hemels! Eens klaargemaakt, voelt het alsof je in een fluffy wolkje bijt. Maak zelfgemaakte gnocchi dan ook zo eenvoudig mogelijk klaar, bijvoorbeeld met salieboter.

Maar zoals eerder vermeld, vind je tegenwoordig ook overal in de winkel gnocchi, zowel in de versafdeling als bij de andere droge pastasoorten. Je maakt het ook heel gemakkelijk klaar: breng een grote pot gezouten water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, vaak al na 3 minuten! Je kan ze trouwens nadien ook nog even bakken in de pan in wat boter, dan worden ze lekker krokant vanbuiten en blijven mooi zacht binnenin, heerlijk!

Gnocchi zijn heerlijk in een winterse ovenschotel, maar kunnen ook perfect pasta vervangen of aardappelen bij een stukje vlees. Snel, multifunctioneel en erg lekker, laten we de deegkussentjes eens wat vaker op het menu zetten! Met deze 10 recepten kan je alvast aan de slag!


Gnocchi zelf maken


Gnocchi zelf maken
Ze zijn helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken en een verrassende variatie op pasta. Bekijk recept



Met salieboter


Gnocchi met salieboter
Versgemaakte gnocchi met salieboter bij is een za-li-ge combinatie! Zo puur als voorgerecht, of als bijgerecht bij een stuk vlees, genieten! Bekijk recept



Met tomaten-basilicumsaus


Gnocchi met tomaten-basilicumsaus
Met een lekkere tomatensaus boordevol verse groenten en basilicum. Werk af met wat parmezaan en geniet! Bekijk recept



Met pompoen en ricotta


Gnocchi met pompoen en ricotta
In een half uurtje zet je een heerlijk dampend bord zalige zachte aardappeldumplings met gekarameliseerde pompoen en een sausje op basis van ricotta op tafel. Bekijk recept



Gnocchi gratin bolognaise


Gnocchi gratin bolognaise
Spaghetti bolognaise maakt iedereen wel eens (wekelijks?) klaar. Maar af en toe mag het eens iets anders zijn, toch? We bedachten een originele variatie met  de Italiaanse aardappelkussentjes. Laat samen met de bolognaisesaus en geraspte kaas gratineren, heerlijk! Bekijk recept



Met romige broccolisaus en gehaktballetjes


Gnocchi met romige broccolisaus en gehaktballetjes
Zet je graag snel lekker eten op tafel? Dan hebben we het ideale gerecht voor jou in petto: gnocchi met een romig broccolisausje, broccoliroosjes en gebakken gehaktballetjes. Lekker vullend en ongetwijfeld ook een favoriet van de kleintjes! Laat het smaken! Bekijk recept



Met rode pesto en kerstomaatjes


Gnocchi met rode pesto en kerstomaatjes
Ook met rode pesto zijn ze geweldig. De rode pesto maak je uiteraard zelf met zongedroogde tomaten. Bekijk recept



Met tomaat en mozzarella in de oven


Gnocchi met tomaat en mozzarella in de oven
Een heerlijk bordje comfort food voor op koude dagen, deze gnocchi met tomaat en goudgeel gebakken mozzarella in de oven. Bekijk recept



Met pastinaak en beurre noisette


Gnocchi met pastinaak en beurre noisette
Gebakken gnocchi met pastinaak en een heerlijk botersausje dat subtiel naar hazelnootjes smaakt. Overheerlijk! Bekijk recept



Kip saltimbocca met gnocchi pomodoro


Kip saltimbocca met gnocchi pomodoro
Saltimbocca wil letterlijk zeggen 'spring in de mond'. Als je deze Italiaanse klassieker proeft, weet je waarom! Zelf aan de slag? Bestel dit recept bij de 15gram Foodbox van deze week!