Heb je al eens gehoord van pesotpatatjes, pesto-eitjes of pestocroutons? Voor dat laatste meng je stukjes (oud) brood met pesto en wat olijfolie. Je stort die op een bakplaat en bakt ze krokant in een oven van 180°C, een 10-tal minuutjes ongeveer. Lekker in soep of in een zomerse salade!
Een restje pesto leent zich ook uitstekend als smaakmaker op een plaattaart of pizza en in een pastaslaatje of risotto. Heb je niet zoveel pesto meer over, meng die dan gerust met een scheutje room of roomkaas voor wat extra volume.
Ontdek hieronder 10 inspirerende recepten om je restjes pesto op een smakelijke manier te verwerken! En heb je geen overschotje in huis, dan is het uiteraard niet verboden om verse pesto te maken of om een potje te gaan kopen ?
Kip met pestopatatjes en tomaat-mozzarellasalade

Foodbagchef Caroline: "Een lekker, Italiaans geïnspireerd gerecht, maar toch weer eens wat anders. Een sappige kipfilet met verrassende pestopatatjes en een klassieke 'ensalada caprese' erbij. Dat wordt smullen onder de zon!". Bestel deze topper deze week bij Foodbag.be!
Toast met pesto-eitjes

TikTok-trend uitgetest: pesto-eitjes! Je bakt de saus kort in de pan en breekt er dan een eitje bij. Het resultaat? Een verrassend lekker eitje voor bij het ontbijt! Moet je proberen! Bekijk recept
Hartige taart met pesto en geitenkaas

Een hartige taart hoeft niet altijd een quiche te zijn! Probeer deze originele plaattaart met gegrilde groenten en geitenkaas maar eens. Verrassend lekker! Bekijk recept
Snelle pastasalade met pesto, burrata en nectarine

Een snelle maar overheerlijke pastasalade voor de lunch? We helpen je graag op weg! Terwijl je de pasta kookt, maak je de andere ingrediënten klaar, en op 10 minuten heb je een zalig zomers gerecht op de tuintafel staan! We maken een zalige pastasalade met casarecce, burrata en nectarine. Bekijk recept
Pesto afbreekbrood

Een heerlijk origineel brood. Gemakkelijk om zelf te maken, ideaal als aperitief of bij een Italiaanse maaltijd! Bekijk recept
Ovenschotel met kip en mozzarella

Zin in heerlijk comfort food waar je niet veel werk aan hebt? Maak eens deze zalige ovenschotel met kip, pestoroom, mozzarella, kerstomaatjes en spinazie. Serveer met geroosterde aardappelen of gnocchi, genieten! Bekijk recept
Gevulde kipfilet met groene pesto, krieltjes, aubergine en koolsla

Een lekkere, originele variatie op kip met aardappeltjes. We vullen de kip, wat een verwennerij! Voor extra groentjes, serveren we er een rode koolsla en aubergine bij, heerlijk! Bekijk recept
Crispy groene asperges met pesto-roomkaas-limoendip

Op zoek naar een origineel en lente-fris hapje met asperges? Geef mini-groene asperges een heerlijk krokant jasje van panko, sesam en parmezaan, rooster ze in de oven en geef er een frisse dip bij. Zo lekker! Heb je trouwens wat van het beslag over? Daarvoor hebben we ook een lekkere suggestie! Bekijk recept
Pizza caprese met courgette, kerstomaatjes en mozzarella

Mamma mia altijd een beetje feest als er pizza op het menu staat. Eentje om je kids (of jezelf) na die eerste dagen school mee te verwennen. Smakelijk! Bekijk recept
Hartige wafeltjes met parmaham en mozzarella

Gebruik je wafelijzer ten volle, en maak eens hartige wafeltjes! Met een vel bladerdeeg kan je zelf heerlijke vulling kiezen, zoals parmaham en mozzarella. Bekijk recept