Je wenkbrauwen gingen misschien even omhoog toen je het 15gram Foodbox weekmenu zag. "Shakshuka, wat is dat nu weer?". Van oorsprong is het een Tunesisch gerecht, maar het is ondertussen zo ingeburgerd, dat het overal in het Midden-Oosten wordt gegeten. En binnenkort misschien ook bij jou thuis?

Shakshuka is een kruidige tomatensaus waarin eitjes worden gepocheerd. Pocheren, het klinkt misschien wat moeilijker, maar dat is het helemaal niet. De eieren worden namelijk gegaard in de tomatensaus. Je breekt de eitjes gewoon in de pan met tomatensaus, en het vuur doet de rest.

Shakshuka met spinazie en feta
Shakshuka met spinazie en feta


Het leuke is ook dat je de tomatensaus op smaak kan brengen met lekkere Midden-Oosterse kruiden en er allerlei extra's aan kan toevoegen. Wij maakten een heerlijke variatie met spinazie en feta, die moet je zeker eens proberen!

Oorspronkelijk is shakshuka een ontbijt, maar het smaakt evengoed als lunch of als avondmaal, met een lekker knapperig broodje erbij om in de lopende eierdooiers te dippen, zalig! Kortom, het ultieme vegetarische éénpansgerecht bomvol smaak en met weinig werk. Wat wil je nog meer? Ontdek een heerlijke shakshuka deze week in de 15gram Foodbox.