En plots zijn de donkere dagen daar! Nu we terug zijn overgeschakeld op het winteruur, voelen de dagen plots veel korter en kouder aan. Maar dat laten we vooral niet aan ons hart komen, en genieten van deze gezellige periode met knapperende haardvuurtjes, warme dekentjes en natuurlijk: lekkere winterkost! Ontdek onze toppers voor november!

seizoensgroentenenfruit_november

1. Wortelstoemp met spekjes en chipolata


Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Wie heeft er nu geen goede jeugdherinnering aan 'pekesstoemp'? Heerlijke nostalgie op je bord met een lekkere wortelstoemp, krokant gebakken spekjes en een lekker worstje. Serveer met een goede schep mosterd of pickles, zo je verkiest.

2. Luikse balletjes met waterkerspuree


Luikse balletjes met waterkerspuree

Een heerlijk origineel gerecht van onze Waalse vrienden: sappige gehaktballetjes in een heerlijke zoetige saus, met Luikse siroop. Dit smaakt heerlijk in de herfst, bij zachte, kruidige waterkerspuree. Echte Belgische kost om trots op te zijn! Zin in? Dit kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van 17-23 november. 

3. Quiche Lorraine


Quiche Lorraine

Quiche Lorraine is dé Franse quiche bij uitstek met een heerlijke vulling van gestoofde prei, kaas, eitjes en hamblokjes. Een klassieke hartige taart!

4. Romige rösti ovenschotel met gehakt en witloof


Romige rösti ovenschotel met gehakt en witloof

Een Scandinavisch geïnspireerde ovenschotel met Belgische inslag? Kunnen we! Wat denk je van een originele laagjesschotel met gehakt, gestoofd witloof en afgewerkt met een romig laagje rösti-aardappelen? Heel eenvoudig om te maken en de oven doet het meeste werk. Ons soort van comfort food! Deze topper kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van 10 - 16 november.

5. Kabeljauw met andijviestoemp


Kabeljauw met andijviestoemp

Een eenvoudig en toch zo lekker gerechtje, deze kabeljauwfilet met een verrassende stoemp met andijvie erbij. De room maakt het lekker sappig.

6. Varkenshaasje met appelchutney


Varkenshaasje met appelchutney

Heerlijk herfstig, dit sappige stukje varkenshaasje met geroosterde aardappelen, waterkers en een originele chutney van appeltjes. De chutney brengt in dit gerecht een heerlijke balans tussen zoet, zout, fris en zuur.

7. Champignonragout met ovenfrietjes


Champignonragout met ovenfrietjes

Een originele vegetarische variatie op de Belgische klassieker vol-au-vent. We maken een heerlijke champignonragout met extra oesterzwammen erbij en een verrassend kruid: dragon! Een waar feest voor vegetariërs en misschien zelfs ook voor fervente vleeseters. En daar horen uiteraard ook knapperige ovenfrietjes bij... Smakelijk! Bestel dit gerecht bij de 15gram Foodbox van 10 - 16 november.

8. Puree met worst, tomaten en bonensaus


Puree met worst, tomaten en bonensaus

Soms is er niks beter dan een bord echt comfort food. Eenvoudige ingrediënten die met liefde bereid worden tot een smakelijke maaltijd, meer moet dat niet zijn. Deze puree met worst, tomaten en bonensaus is verrassend simpel om te maken. Eén hap van dit gerecht brengt je zo terug naar je kindertijd.

9. Eendenborst met rodekoolchutney


Eendenborst met rodekoolchutney

East meets west met deze eendenborst met rodekoolchutney. De chutney is zoet-zuur en vormt een perfect tegengewicht bij de krokante eendenborst.

10. Varkenshaasje met witloof en aardappelen


Varkenshaasje met witloof en aardappelen

Winterkost kan ook verfijnd zijn! Probeer dit heerlijk sappig varkenshaasje met gestoofd witloof en Luikse stroop maar eens. Om al te oefenen voor de feestdagen!