De klassieker met tomaat en basilicum
Italiaanse bruschetta zijn heel makkelijk te maken. Het is geroosterd (oud) brood dat op smaak wordt gebracht met een beetje knoflook, zout, peper en goeie extra vierge olijfolie. Het is een mooi culinair staaltje uit de Italiaanse keuken, dat weer eens bewijst dat je met slechts enkele ingrediënten al iets lekkers op tafel kunt toveren.
Daarna kan je het brood gaan beleggen. Vroeger werd dat vaak met blokjes tomaat gedaan en nog wat verse blaadjes basilicum erbij. Maar tegenwoordig worden ze belegd zoals de creativiteit van de chef dat ingeeft.
Receptideeën voor het maken van bruschetta
Heb je geen inspiratie? Dan kan ik je wel wat combinaties voorstellen. Ben je een kaasliefhebber, dan kan je de bruschetta beleggen met tomaat en mozzarella. Of misschien ben je eerder te vinden voor de bruschetta met champignon en olijven. Wil je graag vlees achter je kiezen? Dan kan je deze bruschetta maken met gehakt.
Zo, nu kan je lekker aan de slag in de keuken en de wijn alvast koel bewaren. Het is enkel nog wachten op de warme stralen van de zon!
Buon appetito!