We kunnen de aubergine bijna niet meer uit de mediterrane keuken wegdenken. De Grieken maken er hun heerlijke moussaka mee klaar en de Italianen hun Parmigiana di melanzane. Maar je kan veel meer kanten uit met deze vrucht. Zeker in de vegetarische keuken is het een geliefd ingrediënt omdat het in bijna alle gerechten gebruikt kan worden. Om je een idee te geven wat je er allemaal mee klaar kunt maken, geef ik jou vijf lekkere vegetarische recepten uit de zuidelijke keuken met aubergine!

Vullen maar!

De aubergine kan je makkelijk halveren en vullen met bijvoorbeeld feta en tomaat. Simpel om te maken, maar o zo lekker!

Gevulde aubergines met feta
Gevulde aubergines met feta

 Als laagje in een lasagne

Wie is er niet dol op lasagne? Deze vegetarische lasagne is gemaakt met lekker veel aubergine. Een ideaal gerecht om tijdens de week klaar te maken voor het hele gezin.

Vegetarische lasagne
Vegetarische lasagne

In schijfjes als borrelhapje

Met één aubergine maak je al snel 12 van deze lekkere taartjes. Je besmeert de bladerdeegrondjes met zongedroogde tomatenpesto en legt daar de schijfjes geroosterde aubergine op. Een beetje mozzarella erover en klaar. Ideaal als borrelhapje!

Taartjes met aubergine en mozzarella
Taartjes met aubergine en mozzarella

In plakjes door een salade

Wil je graag een keertje iets anders als lunch op het werk als die saaie boterhammen met kaas? Maak dan deze lekkere en gezonde salade klaar met freekeh, spinazie, geitenkaas en aubergine.

Freekeh salade met geitenkaas en aubergine
Freekeh salade met geitenkaas en aubergine

 Stukjes aubergine in een eenpanspasta

Dat het soms heel makkelijk kan, bewijst dit pastarecept waar je slechts maar één pan voor hoeft te gebruiken. De stukjes aubergine en de pasta worden samen gekookt tot een heerlijk recept. Lekker eten en bijna geen afwas!

Linguine met aubergines en mozzarella
Linguine met aubergines en mozzarella