Vullen maar!
De aubergine kan je makkelijk halveren en vullen met bijvoorbeeld feta en tomaat. Simpel om te maken, maar o zo lekker!
Als laagje in een lasagne
Wie is er niet dol op lasagne? Deze vegetarische lasagne is gemaakt met lekker veel aubergine. Een ideaal gerecht om tijdens de week klaar te maken voor het hele gezin.
In schijfjes als borrelhapje
Met één aubergine maak je al snel 12 van deze lekkere taartjes. Je besmeert de bladerdeegrondjes met zongedroogde tomatenpesto en legt daar de schijfjes geroosterde aubergine op. Een beetje mozzarella erover en klaar. Ideaal als borrelhapje!
In plakjes door een salade
Wil je graag een keertje iets anders als lunch op het werk als die saaie boterhammen met kaas? Maak dan deze lekkere en gezonde salade klaar met freekeh, spinazie, geitenkaas en aubergine.
Stukjes aubergine in een eenpanspasta
Dat het soms heel makkelijk kan, bewijst dit pastarecept waar je slechts maar één pan voor hoeft te gebruiken. De stukjes aubergine en de pasta worden samen gekookt tot een heerlijk recept. Lekker eten en bijna geen afwas!