Vis in de airfryer
Vis in de pan bakken is niet altijd even gemakkelijk: de vis valt snel uit mekaar en kan te droog worden. Enter de airfryer. Schik je visfilet in een schaaltje (tip: voor de airfryer bestaan er ook specifieke schalen, of leg de vis op een stukje bakpapier), voeg eventueel nog extra smaakmakers toe, besprenkel met olie en bak 8-12 min. af. De kooktijd hangt van de dikte van de visfilet af:
- Dunne visfilets (van een platvis zoals pladijs, zeebaars, goudbrasem,...) zijn in een 8-tal minuten gaar in een airfryer op 180 ºC.
- Dikke visfilets van 2-3 cm dik (zalm, kabeljauw, schelvis,...) zijn gaar in 10-12 minuten op 200 ºC.
Vis kan je ook garen in de conventionele oven. Tel dan een 4-tal minuten bij de bereidingstijd. Dek de eerste helft van de bereidingstijd de ovenschaal met de vis af met aluminiumfolie, om uitdroging te voorkomen.
Tips voor het beste resultaat
- Niet overladen: Zorg ervoor dat de filets niet op elkaar liggen, zodat de hete lucht goed kan circuleren.
- Niet te veel olie: Een dun laagje olie is voldoende voor een krokante textuur; te veel olie kan de vis slap maken.
- Experimenteer met smaken: Voeg verschillende kruidenmixen, verse kruiden of een vleugje citroensap toe.
- Voeg een panade toe: Een panade is een dun laagje dat je bovenop je vis schikt, dat wordt mooi krokant terwijl je vis sappig blijft. Maak een panade met boter, paneermeel en extra smaakmakers zoals verse of gedroogde kruiden, mosterd en/of parmezaan. Heerlijk!
- Gepaneerde vis kan je ook klaarmaken in de airfryer. Bestuif met een dun laagje olie voor een mooi goudbruin resultaat.
- Zit het vel nog aan je visfilet? Goed zo, dat zorgt voor een sappiger resultaat! Leg de vis met de velkant naar beneden. Na het bakken kan je het vel gemakkelijk verwijderen. Of leg de vis met de velkant naar boven voor een knapperig vel.
Nu je onder de knie hebt hoe je vis in de airfryer klaarmaakt, kan je je ook wagen aan volgende recepten!
Aziatische vis uit de airfryer

Wij maken goudbrasem met een heerlijke miso-sojamarinade, met paksoi in de airfryer, geserveerd bovenop rijst. Overheerlijk! Bekijk recept
Ratatouille met witte vis uit de oven

Vandaag maken we een heerlijke Zuiderse bereiding: ratatouille met witte visfilet met heerlijk krokant korstje uit de oven. Je maakt eerst de saus, en gaart dan de visfilets bovenop de saus in de oven. Zo gemakkelijk en zo lekker. Dit wordt een nieuwe klassieker! Bekijk recept
Zalm met worteltjes uit de oven en veldslapuree

De zalm kan je bereiden in de oven of airfryer. Heerlijk bij de veldslapuree. Bekijk recept
Witte vis met mosterdkorstje en waterkerspuree

Een heerlijk stuk witte vis uit de Noordzee. Ideaal om in de oven of airfryer te garen, met een heerlijk mosterdkorstje. Bekijk recept
Witte vis met graanmosterdkorstje en preipuree

Dit gerechtje lijkt zo weggelopen te zijn uit een chique brasserie, maar je kan het werkelijk zo snel zelf maken! De vis krijgt een lekker krokant en pittig korstje in de oven of airfryer, terwijl je een gemakkelijke preipuree maakt. Dit wordt genieten! Bekijk recept
Gratin dauphinois met vis, prei en spinazie

Een heerlijk feestelijk receptje: gratin dauphinois in een luxejasje met witte vis, prei en spinazie. Onweerstaanbaar lekker, beloofd! Bekijk recept
Witte vis met spek, knolselderpuree en witloof

Oh la la, wat een heerlijk luxueus gerecht, en ook nog eens lekker licht! We maken een saltimbocca van vis met mosterd en spek in de oven of airfryer. Daarbij een knolselderpuree en lekker gebakken witloof. Genieten toch? Bekijk recept
Vis met paprikatapenade en zoete aardappelpuree

Vandaag eten we vis! En wel in een heerlijke, verrassende zuiderse bereiding. De visfilets worden in de oven of airfryer gegaard, met een originele kruidige paprikatapenade. Daarbij komt zoete aardappelpuree. Werk af met korianderblaadjes, tomaat en een partje limoen en je hebt een fantastische zomerse koolhydraatarme maaltijd. Bekijk recept