Dit is de magische formule voor zacht- en hardgekookte eitjes:
zacht gekookt eitje: 6 minuten op 180 graden (eitjes op kamertemperatuur, komen ze uit de koelkast? voeg dan 1-2 minuten toe).
hard gekookt eitje: 12 minuten op 180 graden
Ok, een eitje koken is nu ook niet de moeilijkste taak, al kan het toch uitdagend zijn om een perfect zachtgekookt eitje te maken. Maar met deze instellingen - 6 minuten op 180 graden - kwamen onze zacht gekookt eitjes er perfect uit: gestold eiwit, mooie lopende dooier. Hoe zalig is dat?
Ideaal dus voor 's ochtends een zachtgekookt eitje met soldaatjes. Of pel de zachtgekookte eitjes (voorzichtig!) en serveer bovenop een avocado toast. Heerlijk!
Ontdek het hier ook in een handig filmpje op onze Instagram-pagina!
Nu het zó gemakkelijk is geworden om eitjes te koken, kan je één van deze gerechten nog eens op de planning zetten. Succes!
Paksoistoemp met currysaus en zacht gekookt eitje
We nemen een klassieker van bij ons, en geven er een Aziatische twist aan... En kijk, het resultaat is een originele maar overheerlijke stoemp met gewokte paksoi, verse home-made currysaus en een zalig zacht gekookt eitje. Dit moet je toch gewoon proeven? Bekijk recept
Kedgeree met gerookte makreel
Kedgeree is de Indische versie van gebakken rijst en wordt vaak geserveerd met gerookte vis en eieren. We maken een heerlijke rijstschotel met groentjes, curry, gerookte makreel en een gekookt eitje met een nog zachte dooier om er bovenop te serveren. Comfort food, Indian style! Bekijk recept
Zuid-Indiase eiercurry
Deze originele curry met hele gekookte eieren is afkomstig uit Kerala, in Zuid-Indië. Een heerlijke vegetarische maaltijd, kruidig maar niet te pittig. Weer een lekkere wereldse ontdekking bij 15gram! Bekijk recept
Rijstsalade met gerookte zalm, boontjes, radijs en ei
De klassieke aardappelsalade kennen we allemaal, maar probeerde je al eens een rijstsalade? Lekker fris en perfect tijdens die warme zomerdagen. Het smeuïge eitje maakt het helemaal af. Bekijk recept
Krieltjes met gerookte zalm, ei en bloemkoolroosjes
Chef Isa:"Oooh wat hebben we er lang op gewacht: de heropstart van het bloemkoolseizoen. Ik doe deze bloem van een groente alle eer aan in een makkelijk gerechtje. Weinig tijd? Lees dan zeker m'n bliksemsnelle tip!" Bekijk recept
Frisse aardappelsalade met ei, dille en gerookte makreel
Een heerlijke Scandinavisch-geïnspireerde frisse aardappelsalade! Gekookte krieltjes, knapperige little gem salade, gekookte eitjes, een snelle zelfgemaakte pickle van komkommer en rode ui, gerookte makreelfilet en afgewerkt met een mayonaisedressing. De Nordic keuken in een gemakkelijke home made versie! Bekijk recept
Salade Niçoise met verse tonijn
Salade Niçoise is de bekende salade uit Nice in Frankrijk met tonijn, aardappelen, boontjes en een eitje. Pure verwennerij als je deze salade met verse tonijn maakt! Bekijk recept