Een echte Italiaanse klassieker klaarmaken in de airfryer? Het klinkt gewaagd, maar wij deden de test! 'Melanzane alla parmigiana' is een heerlijke ovenschotel met aubergine, tomatensaus, mozzarella en parmezaan. Maar lukt het dus ook in de airfryer?

We ontdekten een leuk filmpje, waarbij een aubergine eerst gehalveerd wordt en vervolgens ingekerfd. Die gaat 10 minuutjes in de airfryer, samen met een ovenvast schaaltje met kerstomaatjes en een teentje look. Vervolgens verwijder je het velletje van de kerstomaten en plet je ze samen met de look tot een tomatensaus. Je schraapt ook het vruchtvlees van de aubergine los. Schep de tomatensaus op de auberginehelften en schik er mozzarellabolletjes en parmezaan op. Je kan ook meteen een sneetje brood bij de aubergines leggen, om straks te dippen. Zet opnieuw 5 minuten in de airfryer en klaar!

Het resultaat? Echt verrassend lekker, een ideale lunch voor 1 persoon. Wel met de kanttekening dat je iets meer tijd nodig hebt, omdat de tomaatjes ontvellen past lukt als ze wat zijn afgekoeld. Maar een voorbereide luncher die dit recept in 2 stappen maakt, zal aangenaam verrast zijn.

 

Melanzane alla parmigiana uit de airfryer


Melanzane parmigiana uit de airfryer

En eens je vertrokken bent met aubergine klaarmaken in de airfryer, kan je ook eens één van deze recepten uittesten. Succes!


Aubergine pizza hapjes


Aubergine pizza hapjes
Deze originele aubergine hapjes met pizzatopping zijn heel gemakkelijk om te maken en snel klaar. Je kan ze trouwens ook op de barbecue maken. Bekijk recept



Gepofte aubergine met gehakt uit de oven


Gepofte aubergine met gehakt uit de oven
Gevulde groenten, wij zijn helemaal fan. Een groente die nog niet genoeg gevuld wordt is aubergine! Het vlees van de aubergine wordt helemaal zacht en smaakvol, heerlijk in combinatie met een vlezige tomatensaus. Daarbij komt nog een rucolaslaatje, genieten maar! Bekijk recept



Croques van aubergine met kaas en ham


Croques van aubergine met kaas en ham
We stellen voor: de gezonde versie van de croque monsieur! De plakjes brood worden vervangen door gegrilde aubergine. Lekker gezond én overheerlijk! Daarbij serveren we een frisse veldsla. Serveer met wat ketchup erbij, smullen maar! Bekijk recept



Geroosterde aubergine met tomatencouscous


Geroosterde aubergine met tomatencouscous
Het is niet enkel een plaatje, deze geroosterde aubergine met tomatencouscous is ook overheerlijk! Bekijk recept



Geroosterde aubergine met mozzarella, citroen en couscous


Geroosterde aubergine met mozzarella, citroen en couscous
Geroosterde aubergine met lekker smeuïge mozzarella, een pikante toets van de chilipepers, een friszure citroendressing en lekker vullende couscous. Een heerlijke vegetarische ovenschotel voor aubergine-lovers! Bekijk recept



Aubergines uit de oven


Aubergines uit de oven
Een heerlijk hartverwarmende ovenschotel, met aubergines, mozzarella en tomatensaus. Ideaal als vegetarisch voorgerecht of bijgerecht. Bekijk recept



Pasta in frisse spinaziesaus met geroosterde aubergine


Pasta in frisse spinaziesaus met geroosterde aubergine
Chef Sofie: "Een heerlijk romige en frisse vegan zomerpasta, met volkoren penne, spinazie, pompoenpitten en geroosterde aubergine. Voor dat bijzondere smaakje maak ik 'cheesy pompoenpitten' met edelgistvlokken. Dit moet je proeven!" Bekijk recept