Zo maak je loempia's in de airfryer
Het is heel eenvoudig: vul een diep bord met een laagje water en leg er telkens 1 vel rijstpapier in. Laat een 10-tal seconden weken en haal dan uit het water. Schep er een schepje vulling op (komen we zo meteen toe) en rol dicht. Dit doe je door eerst twee tegenovergestelde zijden naar mekaar toe te vouwen en dan op te rollen rond de vulling. Leg de 'sluiting' naar beneden. Bestrijk de loempia's met olie (of nog handiger: gebruik een oliespray) en schik ze in het mandje van de airfryer. Bak 8 minuten op 180 ºC, draai de loempia's voorzichtig om en bak ze opnieuw 5-8 minuten op 180 ºC. Serveer met een lekker dipsausje, lente-ui en sesamzaadjes. Zo gemakkelijk en lekker!
Voor de vulling kan je een restje nasi (gebakken rijst) of bami goreng gebruiken. Of laat je inspireren door de vullingen hieronder. Je kan op dezelfde manier te werk gaan als hierboven geschreven. Veel succes!
Vietnamese loempia met vlees en groenten

Ontdek hoe je de échte Vietnamese loempia’s maakt, met varkensspiering en paddenstoelen. Daarbij komt een frisse kruidensalade met vinaigrette van vissaus. Bekijk recept
Miniloempia's met gehakt en garnalen

Maak eens een originele vulling voor loempia’s, met kruidig gehakt, roze garnalen en glasnoedels. Serveer met een pittige dipsaus en enkele slablaadjes. Bekijk recept
Miniloempia's

Zoete nem van banaan

Ontdek dit origineel Vietnamees dessertje, met een gefrituurde nem met heerlijk zoete banaan, kokosmelk, krokante pinda’s en sesamzaad. Bekijk recept