Altijd goed om in huis te hebben: rijstvellen. Ze bewaren heel lang en zijn ideaal om een snel hapje op tafel te toveren. Zeker nu we ontdekt hebben dat je ze ook kan gebruiken om snelle loempia's in de airfryer te maken.

Zo maak je loempia's in de airfryer


Het is heel eenvoudig: vul een diep bord met een laagje water en leg er telkens 1 vel rijstpapier in. Laat een 10-tal seconden weken en haal dan uit het water. Schep er een schepje vulling op (komen we zo meteen toe) en rol dicht. Dit doe je door eerst twee tegenovergestelde zijden naar mekaar toe te vouwen en dan op te rollen rond de vulling. Leg de 'sluiting' naar beneden. Bestrijk de loempia's met olie (of nog handiger: gebruik een oliespray) en schik ze in het mandje van de airfryer. Bak 8 minuten op 180 ºC, draai de loempia's voorzichtig om en bak ze opnieuw 5-8 minuten op 180 ºC. Serveer met een lekker dipsausje, lente-ui en sesamzaadjes. Zo gemakkelijk en lekker!

Loempia's uit de airfryer
Loempia's uit de airfryer


Voor de vulling kan je een restje nasi (gebakken rijst) of bami goreng gebruiken. Of laat je inspireren door de vullingen hieronder. Je kan op dezelfde manier te werk gaan als hierboven geschreven. Veel succes!


Vietnamese loempia met vlees en groenten


Vietnamese loempia met vlees en groenten
Ontdek hoe je de échte Vietnamese loempia’s maakt, met varkensspiering en paddenstoelen. Daarbij komt een frisse kruidensalade met vinaigrette van vissaus. Bekijk recept



Miniloempia's met gehakt en garnalen


Miniloempia's met gehakt en garnalen
Maak eens een originele vulling voor loempia’s, met kruidig gehakt, roze garnalen en glasnoedels. Serveer met een pittige dipsaus en enkele slablaadjes. Bekijk recept



Miniloempia's


Miniloempia'sSchattige mini-loempia's met een vegetarische vulling van wortel, prei en sojascheuten. Een ideaal hapje!  Bekijk recept



Zoete nem van banaan


Zoete nem van banaan
Ontdek dit origineel Vietnamees dessertje, met een gefrituurde nem met heerlijk zoete banaan, kokosmelk, krokante pinda’s en sesamzaad. Bekijk recept


Nog meer inspiratie met rijstpapier ontdek je hier!