Hier zijn we weer met een nieuwe editie van "airfryday": we testen originele bereidingen uit in de airfryer. Deze keer: halloumi! De Cypriotische kaas leent zich uitstekend om te bakken, maar hoe houdt hij stond in de airfryer? Wij deden de test!

We paneren blokjes halloumi eerst met een laagje bloem, vervolgens wentelen we de blokjes door ei en tenslotte door een mengeling van Japans paneermeel - panko - en zwarte sesamzaadjes. Schik de blokjes vervolgens in het mandje van de airfryer en bak 8 tot 10 minuten mooi krokant op 180 graden in de airfryer, je hebt geen extra vetstof nodig.

Bij halloumi past een zoet element uitstekend, en we willen ook nog graag wat extra pit toevoegen. 'Hot honey' is de trend van het moment en past hier dus uitstekend bij, terwijl de halloumi krokant bakt, kan je dus snel dat heerlijke sausje maken. Het volledige recept vind je hier. 

Crispy halloumi bites met hot honey
Crispy halloumi bites uit de airfryer

Het resultaat


Zoals verwacht en gehoopt, komen de halloumi bites mooi krokant en goudbruin uit de airfryer. Het korstje kleeft mooi rond de kaas en het hapje blijft goed warm, waardoor de halloumi ook niet snel 'rubberig' wordt. Een origineel en verrassend hapje, zeker in combinatie met de hot honey. Dikke aanrader!

Er zijn nog enkele blokjes niet gepaneerde halloumi over, en die onderwerpen we ook aan de airfryer-test: we bakken ze 6 minuten op 185 graden, en ze komen mooi krokant en goudgeel uit de airfryer. Een snelle en handige manier dus om ook 'gewone' halloumi, grillkaas of Berloumi klaar te maken: je hoeft de blokjes niet om te draaien, en je hebt geen extra vetstof nodig. Goed om weten! We maakten er ook een filmpje over, je ontdekt het hier!

We geven je nog enkele lekkere halloumi/Berloumi-recepten mee, die je dus voortaan ook gemakkelijk kan klaarmaken in de airfryer. Smakelijk!


Wintersalade met crispy Berloumi en honing-mosterddressing


Wintersalade met crispy Berloumi en honing-mosterddressing
Halloumi komt oorsrponkelijk uit Cyprus, maar wij haal onze Belgische variant bij De Zuivelarij uit Berlare. Vandaar de naam: halloumi + Berlare = Berloumi. Ieder seizoen krijgt de Berloumi een andere kruidenmengeling, zo blijft het verrassend. Proef het vooral in deze verrassende wintersalade. Bekijk recept



Pita Berloumi met mangochutney, yoghurtdressing en avocado


Pita Berloumi met mangochutney, yoghurtdressing en avocado
Breng je pita op smaak met heerlijke friszoete mangochutney. Nog een restje over? Gebruik het als confituur of serveer het bij een kaasplankje. Bekijk recept



Crispy Berloumiburger met avocadomayo en frietjes


Crispy Berloumiburger met avocadomayo en frietjes
Ja, deze burger smaakt zo lekker als ie klinkt! Heerlijk krokante plakjes gepaneerde Berloumi met wortel- en aardappelfrietjes en een zalige avocadomayo bij. Een perfecte balans tussen gezond en comfort food. Genieten... Bekijk recept



Zoete aardappelsalade met grillkaas en tahindressing


Zoete aardappelsalade met grillkaas en tahindressing
Koolhydraatarm genieten met deze originele salade van blokjes geroosterde zoete aardappel met frisse groentjes, lekkere grillkaas en een verrassende tahindressing. Voor de afwerking verrassen we je met gemarineerde rode ui en fijngehakte dille. Een Midden-Oosterse topcombinatie! Bekijk recept



Burger met hot honey Berloumi en tomaat-komkommer-maïssalsa


Burger met hot honey Berloumi en tomaat-komkommer-maïssalsa
Deze hot honey Berloumi is een echte trend online. Wrijf de Berloumi in met een zelfgemaakte marinade op basis van chili,
citroen en honing. Een echt smaakbommetje! Bekijk recept