Jamie Oliver heeft een nieuw kookboek uit: Easy Airfryer! Jawel, de Britse chef is net als wij ook helemaal verknocht aan het (wonder)kooktoestel. Er staat heel wat leuke en verrassende inspiratie in het boek. Ons oog viel als eerste op supergemakkelijke yoghurt flatbreads uit de airfryer. Zou het echt zó gemakkelijk kunnen zijn? En wat als je het deeg gewoon in de pan bakt? Wij testten het uit. Het resultaat daarvan ontdek je op onze Instagram account. 

Flatbreads uit de airfryer, naar recept van Jamie Oliver
Flatbreads uit de airfryer, naar recept van Jamie Oliver


Eens je het maken van flatbreads goed onder de knie hebt, kan je er ook allerlei leuke toppings opleggen. Daar weten wij wel raad mee! Ontdek hier enkele heerlijke suggesties:


Flatbread met hummus, rode bieten, groene tahindressing en spruitjes


Flatbread met hummus, rode bieten, groene tahindressing en spruitjes
Eerlijk? We waren niet zo'n grote fan van witte bonen. Tot we deze hummus proefden! Nu zijn we 100% overtuigd. Extra leuk: witte bonen zitten bomvol vitaminen, mineralen en vezels. Ze zijn dus supergezond! Bekijk recept



Pita flatbreads met hummus, geroosterde wortel en feta


Pita flatbreads met hummus, geroosterde wortel en feta
Wauw, er gebeurt hier héél veel op het bord! Krokante pizzabroodjes (of flatbread) als bodem, daarop een laagje heerlijk romige hummus, geroosterde wortelen en zoete rode ui met honing en ras el hanout en krokante walnoten en frisse feta om het geheel af te werken. Deze flatbreads neem je best vast in je handen om zo op te eten. Bekijk recept



Flatbread met falafel en kruidensaus met pastinaakfrietjes en pittige tahin


Naan met falafel en kruidensaus met pastinaakfrietjes en pittige tahin
Met dit gerecht gaan de oohs en de aahs over tafel stromen. We gebruiken peterselie en bieslook als basis voor een frisse groene kruidensaus. De tahin geven we extra punch met wat look en citroensap. Ben je al aan het watertanden? Bekijk recept



Libanese naan met baba ganoush, puntpaprika en muntyoghurt


Libanese naan met baba ganoush, puntpaprika en muntyoghurt
Alle smaken kloppen in deze heerlijke Midden-Oosterse vegetarische topper: rokerige baba ganoush, frisse muntyoghurt en zoete pecannoten, en dat op krokant naanbrood. Een hemelse combinatie! Bekijk recept



Tandoori kip met Indiase salade op pitabroodjes


Tandoori kip met Indiase salade op pitabroodjes
Heb je al eens gehoord van 'naan-pizza'? Dat zijn de beroemde Indiase broodjes belegd met lekkere Indiase toppings. We ontdekten dat het ook prima lukt met pitabroodjes! We vullen ze niet deze keer, maar bakken ze eerst goed krokant in de pan en serveren de toppings er dan bovenop. Zo lekker! Bekijk recept



Naanpizza met kip, pesto, tomaat, champignons en kaas


Naanpizza met kip, pesto, tomaat, champignons en kaas
Zou je deze pizza eerder Italiaans of Midden-Oosters noemen? Wij zeggen: een perfecte mix van beiden. Bestrijk je naanbrood rijkelijk met de verse groene pesto en strooi er flink wat kaas over. Snijd in stukken en hap lekker weg met je handen! Bekijk recept