De fregola sarda korreltjes worden net zoals andere pastasoorten gemaakt van griesmeel van harde tarwe, water en zout. 'Fregare' betekent wrijven, fregolapasta wordt gemaakt door het wrijven van grove griesmeelpasta met water om kruimels te creëren. Daarna worden de bolletjes een volledige dag gedroogd en vervolgens geroosterd, wat ze hun typische kleur en smaak geeft. Traditioneel wordt fregola geroosterd in de oven na het bakken van brood. De Sarden serveren deze pasta vaak in soep of bij paddenstoelen, schapenkaas, zeevruchten of vlees.
Wil je zelf aan de slag met fregola sarda? Wij bedachten deze originele recepten. Naast de klassieke Sardijnse bereidingen, doet de pasta het prima in salades, je kan er ook risotto van maken, of eet het als origineel bijgerecht!
Gegrilde zalm met fregola sarda en snelle groentenpickle
Maak een originele salade met gepickelde komkommer, een heerlijk stukje gegrilde zalm en de lekkere pastabolletjes. Bekijk recept
Fregola sarda met pompoen, wortel en courgette
Een originele herfstige en vullende salade met blokjes geroosterde pompoen, wortel, courgette, feta en uiteraard fregola sarda. Bekijk recept
Risotto van pasta met gekarameliseerde ui en prei
We bedachten deze originele vegetarische risotto van fregola sarda met gekarameliseerde ui en prei. Een heerlijke ontdekking! Bekijk recept
Griekse pastasalade
Een lekker vullende variant van de Griekse salade, met fregola sarda pasta erbij. Een heerlijke maaltijdsalade! Bekijk recept
Fregola sarda met champignons, citroen en feta
Dit is een originele pastasalade met gebakken oesterzwammen en kastanjechampignons in een heerlijk citroen-dragonsausje en afgewerkt met feta en pijnboompitjes. Wil je deze topper zelf uitproberen? Goed nieuws, je kan 'm deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!