I like hashtags, because they look like waffles! Vandaag doen we van 'wafelenbak'! We zijn wereldberoemd met onze 'Belgische wafels', maar hoe komt dat eigenlijk? Als een Amerikaan spreekt over 'Belgian waffles', dan gaat het over Brusselse wafels. Die zijn geïntroduceerd op de wereldtentoonstelling van Expo '58 in Brussel. Later werd het recept meegenomen naar de wereldtentoonstellingen in Seattle (1962) en New York (1964). 

Naast de Brusselse wafel is er natuurlijk ook nog de Luikse wafel, die heeft een steviger deeg en is veel zoeter en krokanter. En daar stopt het niet, want er zijn zoveel mogelijkheden: wafels met chocolade, gemaakt van haver of zelfs pompoenpuree, met vanille en/of honing,... We laten jou kiezen! In welke heb je zin vandaag?


Brusselse wafels


Brusselse wafels
Hierbij het recept voor de échte Brusselse wafels: krokant vanbuiten, lekker luchtig vanbinnen. Serveer met een laagje poedersuiker en verse slagroom. Bekijk recept



Wafels op een stokje


Wafels op een stokje
Een wafel op een stokje presenteert niet alleen mooi, het is ook om van te smullen. Afgewerkt met gesmolten chocolade, verkruimelde frambozen en pistachenoten. Mmmm ! Bekijk recept



Chocolade wafels


Chocolade wafels
Deze versgebakken wafels zijn heerlijk gedoopt in een glazuur van pure chocolade. Ga zelf aan de slag en vul het huis met heerlijke geuren. Pure verwennerij! Bekijk recept



Havermout wafel


Havermout wafels
Een gezonde wafel, op basis van havermout en met lekker vers fruit bij. Ideaal als ontbijt, voor een energieke start van de dag! Bekijk recept



Pompoenwafels


Pompoenwafels
Superlekker en origineel, deze pompoenwafels! Een leuk en lekker idee voor Halloween. Bekijk recept



Vanillewafels


Vanillewafels
Telkens wanneer je wafels bakt vult het huis zich met heerlijke geuren. Deze vanillewafels zijn puur genieten en maak je makkelijk zelf! Bekijk recept

Honing-vanillewafels


Honing-vanillewafels

Zin eens iets anders dan een klassiek bewaarwafeltje? Probeer eens deze heerlijke honing-vanillewafels. Ze worden een beetje krokant langs de buitenkant en blijven mooi zacht vanbinnen. Of als je ze in een koekjestrommel bewaart, worden ze ook zacht. Het lekkerste als je verse vanille gebruikt, maar vanille-extract kan ook. Bekijk recept