Een welkome gast aan onze lunchtafel? Avocado! Zoals je waarschijnlijk wel weet, zit de vrucht barstensvol gezonde vetten, eiwitten en mineralen. Ideaal dus om toe te voegen aan je lunch. Bij avocado's is het altijd wel wat spannend om een mooi rijp exemplaar in handen te hebben, dus we geven je graag enkele tips. 

De 'avocadoloterij' begint in de supermarkt. Je wilt natuurlijk niet elke vrucht die er ligt 'bepotelen'. De truc is om héél zachtjes te drukken op de schil. Geeft die een heel klein beetje mee, dan zit je goed. Tenzij je meteen avocadopuree of guacamole wilt maken, dan kan je een zacht exemplaar nemen.

Heb je toch nog een te hard exemplaar mee, dan leg je die op de fruitschaal thuis best naast de bananen (of nog beter: samen in een papieren zakje). Bananen worden onrijp geplukt en worden dan na het transport in een cel met ethyleengas geplaatst, om de rijping op gang te brengen. Het is dat ethyleengas dat ook zal zorgen dat je avocado sneller rijpt.

Heb je juist één die al mooi rijp is, maar nog niet meteen wilt gebruiken? Leg 'm dan in de koelkast, daar blijft hij zeker nog enkele dagen 'à point'. Het vruchtvlees kan je trouwens ook prima invriezen in blokjes.

Eens aangesneden, wordt het vruchtvlees snel bruin, door oxidatie. Citroen- of limoensap is de oplossing! Besprenkel de avocado royaal met citrussap of meng het door avocadopuree. Je ziet ook wel eens dat de pit van de avocado bij guacamole gelegd wordt, maar dat heeft weinig effect.

Perfect rijpe avocado bij de hand? Tijd om een lekkere lunch te maken. Smakelijk!


Croque met kip, avocado en geitenkaas


Croque met kip, avocado en geitenkaas
Een croque met plakjes geitenkaas, avocado en kippenwit, daar verras je zeker en vast mee. Grillen of bakken in een antikleefpan, schuin doorsnijden en serveren met mangochutney. Heerlijk! Bekijk receptRijstwafel met kip en avocado


Rijstwafel met kip en avocado
Een heerlijk origineel tussendoortje, deze rijstwafel met kipfilet en avocado. Snel gemaakt, en je kan er weer een paar uurtjes tegen! Bekijk receptCaesar pastasalade met avocado


Caesar pastasalade met avocado
Een wel heel originele versie van caesar salade! Hij wordt geserveerd met penne, gegrilde little gem salade en stukjes romige avocado. Overheerlijk met de caesar dressing erbij. Dit moet je proeven! Bekijk receptGroene salade met avocado en limoendressing


Groene salade met avocado en limoendressing
Een gezonde frisse salade met peultjes, spinazie, avocado en little gems. Een ode aan de kleur groen in al haar prachtige tinten. Bekijk recept

Sushisalade met zalm en avocado


Sushisalade met zalm en avocado

Hou je van sushi, maar heb je het rollen van sushi niet zo in de vingers? Dan is deze verrassende sushisalade met zalm en avocado de perfecte en snelle oplossing! Bekijk recept. 

Avocado-pompelmoessalade met blauwe kaas en walnoten


Avocado-pompelmoessalade met blauwe kaas en walnoten

Op zoek naar een originele en kleurrijke salade die barst van de smaak? Avocado, partjes pompelmoes, brokjes blauwe kaas en crunchy walnoten. Hier ga je van genieten! Bekijk recept.

Pittige kip en avocado wrap 


Pittige kip en avocado wrap

Een lekker Mexicaans geïnspieerde wrap, met pittige kipreepjes en avocadopuree. Een perfecte lunch! Bekijk recept.