Hotdogs zijn één van de meest populaire Amerikaanse snacks. Het is een broodje met een worst, dat meestal geserveerd wordt met ketchup, mosterd en/of mayonaise en extra’s zoals zuurkool, augurken, uitjes en kaas.

Hotdogs zijn al zo'n 130 jaar oud, maar de precieze oorsprong is onduidelijk: er zijn verschillende theorieën. Volgens sommigen is de oorsprong terug te voeren op een eeuwenoud Germaans gerecht dat "dachshundwurst" werd genoemd. Het werd gemaakt met worstjes die leken op de kleine honden, vandaar de naam. Volgens andere theorieën komt de hotdog oorspronkelijk uit de 16de eeuwse Duitse stad Frankfurt, waar de eerste hotdog werd geserveerd in 1620. Het broodje en de worst werden in die tijd al geserveerd, maar niet samen. Het is pas in de 19de eeuw dat de twee werden samengevoegd om de hotdog zoals we die vandaag kennen, te maken. Hoe dan ook, de hotdog is tegenwoordig populair ‘street food’ dat over de hele wereld te vinden is.

Meer zelfs, er is te spreken over een echte trend in hotdogland: de ‘haute dogs’. Superdeluxe hotdogs: op een premium broodje, worst van uitstekende kwaliteit (of een veggie versie!) en met de sauzen en toppings kan je al helemaal ‘all out’ gaan. Laten we zeggen: challenge accepted! Wij presenteren je 7 fantastische hotdogs met dat ‘ietsje meer’. Kan perfect als hoofdmaaltijd, scroll helemaal beneden en ontdek welke 'haute dog' je deze week bij Foodbag kan bestellen!


Haute-dog met uienrelish pastinaakfrietjes en mosterd


Haute-dog met uienrelish pastinaakfrietjes en mosterd
Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Ja, we kunnen het hebben over dat ovenverse broodje, de smaakvolle pens, de crunch van de krokante uitjes, de knapperige frietjes ... maar woorden schieten tekort. Goed, we doen een bescheiden poging: yum! Bekijk recept



Hotdog met witte pens, appeltjes en pastinaakfrietjes


Hotdog met witte pens, appeltjes en pastinaakfrietjes
Witte pens met appelmoes! Een heerlijke klassieker van bij ons, die we in een hotdog-versie 'gegoten' hebben. Ook present: een zalige knoflook-basilicummayonaise. En extra groentjes mochten ook niet ontbreken: daarvoor zorgen veldsla en pastinaakfrietjes. Dit wordt smullen! Bekijk recept



Veggie hotdog met rode bietenworst, geitenkaas en pastinaakfrietjes


Veggie hotdog met rode bietenworst, geitenkaas en pastinaakfrietjes
Oh wat houden we van creatieve vegetarische gerechten! Er bestaan vegetarische worsten op basis van rode biet. Ze zijn perfect om herfstige hotdogs met geitenkaas en rucola mee te maken. Serveer met pastinaakfrietjes en knoflookmayonaise, zo lekker! Bekijk recept



Barbecue hotdogs met ananas-jalapeño salsa


Barbecue hotdogs met ananas-jalapeño salsa
We hebben een heerlijke exotische barbecue hotdog voor jou in petto! Cocktailsaus, sla, gemarineerde barbecueworsten en een geweldig originele ananas-jalapeño salsa voor erbij. Dat wordt smullen! Bekijk recept



Mexicaanse hotdog met kippenworst en zoete aardappelfrietjes


Mexicaanse hotdog met kippenworst en zoete aardappelfrietjes
Ola señor! Wat een fantastische uitvinding, deze Mexican style hotdogs met cheddarkaas, zelfgemarineerde jalapeñopepers, kerstomatensalsa, koriander-limoenmayonaise én zoete aardappelfrietjes. Een hele mondvol, dus dat kan niet anders dan geweldig goed smaken! Bekijk recept



Hot dogs met kippenworst en coleslaw


Hot dogs met kippenworst en coleslaw
Hmm, vandaag gaan we smullen, American style! We maken heerlijke klassieke hotdogs, maar wel met lekkere voedzame kippenworst. Daarbij komt een frisse, crunchy coleslaw. Geniet ervan! Bekijk recept



Zomerse veggie hotdog geroosterde paprika en Gran Moravia


Zomerse veggie hotdog geroosterde paprika en Gran Moravia
Foodbag chef Caroline: "We genieten nog even van de zomer met deze verrassende hotdogs. Heerlijke veggie witte pens van BonMush, een dressing op basis van Gran Moravia, gegrilde paprika en little gem. De witte pens, paprika en little gem kan je ook op de BBQ grillen." Bestel deze zalige veggie hotdogs deze week bij Foodbag.be!