Er is één groente in het landschap van de gezonde voeding wel heel veel eer krijgt, en dat is wat ons betreft helemaal terecht. Jawel, we hebben het over bloemkool! De mooie witte bloemenroosjes kan je op tal van manieren gebruiken als gezond alternatief! Denk aan bloemkoolsaus in plaats van bechamelsaus, bloemkoolcouscous en -rijst, geroosterde bloemkoolroosjes als veggie alternatief op kippenboutjes, bloemkoolsteaks,... Zo gevarieerd en toch zo lekker. We tonen je hoe!


Volkoren pastaschotel met bloemkoolsaus, prei, ham en kaas


Volkoren pastaschotel met bloemkoolsaus, prei, ham en kaas
We haalden onze inspiratie bij de klassieker 'macaroni met kaas en ham', maar maken er een gezondere versie van! Met volkoren penne, bloemkoolsaus in plaats van bechamelsaus en ook nog met extra prei toegevoegd. En natuurlijk afgewerkt met een heerlijk kaaskorstje. Zó lekker dat je instant de klassieker vergeet. Bekijk recept



Parmentier van bloemkool en kippengehakt


Parmentier van bloemkool en kippengehakt
Een gezonde variatie op 'hachis parmentier' met bloemkool en kippengehakt. Lichte comfortfood heet dat dan! Bekijk recept



Bloemkoolrisotto met gerookte zalm


Bloemkoolrisotto met gerookte zalm
Deze risotto met bloemkool is heerlijk zacht van smaak. Je kookt de bloemkoolroosjes eerst half gaar en dat kookvocht gebruik je dan als bouillon om de risotto mee te maken, handig toch? De zoute gerookte zalm contrasteert goed en lente-ui zorgt voor fraîcheur. Perfect comfort food dat je zo naar binnen lepelt! Bekijk recept



Kip met abrikozen en bloemkoolcouscous


Kip met abrikozen en bloemkoolcouscous
Kip, abrikozen, geroosterde amandelschilfers en ras el hanout is een heerlijke combinatie uit de Marokkaanse keuken. We maken er een lekker, maar ook gezond stoofpotje van en serveren er originele bloemkoolcouscous bij. Verrassend en lekker licht, zo hebben we het graag! Bekijk recept



Pita's met geroosterde bloemkool, courgette en frisse looksaus


Pita's met geroosterde bloemkool, courgette en frisse looksaus
Hou je van vegetarisch en hou je van verrassend? Dan hebben we een heerlijk gerecht voor jou in petto! Heerlijke kruidige gemarineerde en geroosterde bloemkool en courgette serveren we samen in pitabroodjes, met een frisse looksaus erbij. Een echte aanrader! Bekijk recept



Geroosterde bloemkool op z'n geheel met tahinsaus en granaatappel


Geroosterde bloemkool op z'n geheel met tahinsaus en granaatappel
Een heerlijk originele en gezonde bereiding van bloemkool in zijn geheel. Lekker als voorgerecht of bijgerecht op tafel. Een vegetarische topper! Bekijk recept



Kip curry met bloemkoolrijst


Kip curry met bloemkoolrijst
Een echte klassieker uit de Chinese keuken, met een gezonde twist! We vervangen rijst door originele bloemkoolrijst. Heel gemakkelijk om te maken en zo heb je weer een extra portie groenten binnen! Koolhydraatarm en minstens even lekker als het origineel! Bekijk recept