Kleurrijke traybakes zijn niet alleen een feest voor het oog en voor je smaakpapillen, ze zijn ook heel eenvoudig te maken. Een traybake of bakplaatgerecht is een maaltijd waarbij je alle ingrediënten op een bakplaat ‘zwiert’ en in de oven roostert.
Hét grootste voordeel? Traybakes besparen je tijd en moeite in de keuken! Minder afwas, minder roeren, niets dat kan aanbakken of overkoken. Alleen maar voordelen, toch?
Inspiratie nodig voor een lekkere mix van smaken en texturen? Wij zetten je graag op weg met 6 kleurrijke traybakes. Het eerste recept, een traybake met Provençaalse worst en zuiderse kruiden, brengt onze chef Caroline meteen in vakantiestemming. Wie zou dit niet willen uittesten? ?
Voor de liefhebbers hebben we ook twee traybakes met zalm in de aanbieding, een vegetarisch recept met romige ricotta en twee traybakes met kip. Kies je voor gevogelte, dan raden we aan om kippendijen of drumsticks te gebruiken, want een kipfilet wordt al snel droog als je die in de oven gaart.
Wil je je oven het werk laten doen met eigen creaties? Check dan ons artikel 6 tips voor de lekkerste traybake. Hierin krijg je advies van Stefanie Baert, bekend van Foodlove en dé Vlaamse ‘koningin’ van de traybakes.
Traybake met Provençaalse worst, broccoli en champignons
Chef Caroline: "Ik maakte deze traybake voor het eerst op reis in de Provence. Iedere keer die opnieuw op het menu staat, denk ik terug aan onze reis. Alles gaat samen op één bakplaat: de groenten, aardappelen, kruiden en worst. Lekker handig!" Bestel deze topper deze week bij Foodbag!
Traybake met kippendij, zoete aardappel, portobello en radijs
Deze traybake is snel, lekker én kinderlijk eenvoudig. Het geheel werken we af met een heerlijk verfrissende salsa verde. Bekijk recept
Traybake met kippendrumsticks, aardappelwedges, broccoli en avocado
Een rijkelijke traybake met kippenboutjes en aardappelwedges, afgewerkt met avocado en lente-ui. De oven doet het meeste werk voor je. What's not to love? Bekijk recept
'Traybake' met zalm en broccoli
We maken een heerlijke Oosters geïnspireerde gemarineerde zalmfilet met geroosterde broccoliroosjes. Koolhydraatarm en werkelijk overheerlijk! Bekijk recept
Traybake met zalm, groene asperges, kerstomaat en krieltjes
Chef Isa: "Dit gerecht is een echte eyecatcher! Alles wordt samen in een ovenschaal geschikt waardoor er echt geen werk aan is. Handig en lekker!" Bekijk recept
Caponata traybake met ricotta
De klassieke caponata is een kruidig stoofpotje met tomaat en aubergine. Deze versie is minder sauzig, maar daarom niet minder smaakvol! Om hem extra smeuïg te maken, voegt Stefanie van Foodlove aan deze caponata romige ricotta toe, die we ook even meebakken in de oven. Heerlijk met een sneetje zuurdesembrood of lookbrood. Bekijk recept