Daarnaast kan je ook nog experimenteren met de bereidingswijze: de eenvoudigste versie wijze is door gesmolten chocolade door opgeklopte slagroom te mengen. Even laten opstijven en klaar! Wil je een iets rijkere en luchtigere mousse, dan klop volgens het traditioneel recept voor chocolademousse je suiker op met eidooiers, roer je er opgeklopt eiwit en opgeklopte slagroom door. En dan ook weer laten opstijven in de koelkast. Wat meer werk, maar het zeker en vast waard!
Ter ere van Valentijn gingen we aan de slag met de nieuwe chocoladesoort: ruby chocolade. Deze roze chocolade ruby is de 4de chocoladesmaak, na witte, melk en fondant chocolade. De chocolade is mooi roze en werd 'ontdekt' of uitgevonden door het Belgische chocoladebedrijf Barry Callebaut. Één van hun cacaoexperts ontdekte dat bepaalde componenten in de cacaoboon een chocolade opleverde met een uitzonderlijke rozerode kleur en een fruitige smaak. Door de cacaoboon op een andere manier te bewerken en laten fermenteren, kwamen ze tot de roze chocolade. Er zijn dus geen extra kleur- of smaakstoffen aan de chocolade toegevoegd. De smaak is inderdaad verrassend fruitig. Het cacaogehalte in ruby chocolade is 47,3 %. Dit zit tussen het gehalte van pure- en melkchocolade in. Kortom, een fantastische ontdekking! Heb jij 'm al geproefd? We maakten er een heerlijke roze chocolademousse mee, ideaal voor Valentijn!
We inspireren je graag met nog meer chocolademousse recepten!
Klassieke chocolademousse
Een snel en gemakkelijk recept voor dé traditionele chocolademousse. Een echt Belgisch topdessert. Bekijk recept
Duo van chocolademousse
Duo van chocolademousse met witte en donkere chocolade geeft dit klassieke dessert meteen meer cachet. Ideaal om in laagjes in een verrine te presenteren. Bekijk recept
Vegan zwarte woud glaasjes
Dit smakelijke vegan dessert werd geïnspireerd op de zwarte woud taart. De laagjes smeuïge chocolademousse gemaakt van avocado, bananen en dadels worden afgewisseld met kersen en kokosroom. Feestelijk genieten en niet-vegans zullen het waarschijnlijk niet eens merken! Bekijk recept
Chocoladeschuim met Baileys, meringue en speculaas
Een origineel en boozy dessertje, dat toch helemaal niet veel werk is, deze chocoladeschuim met Baileys, karamel, meringue en speculoos. Smullen! Bekijk recept