Wie ooit al at in een typische Britse pub, weet het: ze zijn er verzot op 'pie'. Niet een zoete taart of cake, maar een hartige pastei, vaak met een vlezige vulling. Het woord pie wordt voor vele versies gebruikt: het hartige taartje kan zowel een dakje van versgemaakt deeg, bladerdeeg of aardappelpuree hebben, als het maar een krokant korstje heeft! 

Een pie smaakt het lekkerst op een herfstige dag, met een frisse pint bij (of voor de Britten is een lauw biertje zelf goed). Hierbij vijf gemakkelijke en overheerlijke recepten voor het Britse comfort food bij uitstek! Enjoy your meal, old chap!

Engelse 'pie' met prei, bloemkool en mosterd

Engelse 'pie' met prei, bloemkool en mosterd
Een originele bereiding uit Engeland: een 'pie': dat is een heerlijke comfort food schotel onder een krokant dakje van bladerdeeg. Ditmaal in een vegetarische versie met prei, bloemkool en mosterd. Een heerlijke hartverwarmende combinatie! Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen, yum!

Fish pie

Fish pie
Een klassieker uit Groot-Brittanië: fish pie! Oftewel een overheerlijke ovenschotel met stukjes verse vis, groentjes en een lekker dik laagje pureeaardappelen. Bekijk recept

Cottage pie

Cottage pie
Cottage pie is het antwoord van de Britten op de Franse 'Hachis Parmentier'. Origineel werd het bedacht om restjes te verwerken. Resultaat is een heerlijke schotel met gehakt, groenten, tomaat en een laagje gegratineerde aardappelpuree. Om van te genieten op een koude(re) dag! Bekijk recept

Shepherd's pie

Shepherd's pie
Shepherd's pie is een klassieke Britse schotel en een vaste waarde op het menu van een echte pub: een zalige ovenschotel met lamsgehakt, aardappelen en wortel. Bekijk recept

Veggie shepherd's pie

Veggie shepherd's pie
Meestal wordt deze klassieker gemaakt met gehakt, maar ook in een veggie versie met veel groenten en linzen, is dit heerlijk comfort food voor op een koude dag. Een fris slaatje past er desalniettemin lekker bij! Bekijk recept