Bladerdeeg is je beste vriend om zelf lekkere hartige taartjes te maken. Zelf bladerdeeg maken is misschien een brug te ver, en al zeker in de zomer, want het deeg wordt snel slap en onhandelbaar bij warme temperaturen. Maar het is altijd een goed idee om een pakje kant-en-klaar bladerdeeg te hebben in je koelkast of diepvries. Maar rol het dus ook pas vlak voor gebruik uit.
Qua toppings kan je je helemaal laten gaan met wat je in de moestuin of koelkast vindt. Kaas is ook altijd lekker als topping. En een heerlijk sausje zoals pesto of tapenade brengt alles samen.
Laat je creativiteit vloeien: beleg bladerdeeg met pesto, gegrilde groentjes, kaas,... of maak tarte tatin(s) met groenten of rol het bladerdeeg op en snij in plakjes, voor originele 'pinwheels'. Wij zetten je alvast op weg met enkele lekkere voorbeelden! Check zeker ook eens onze Instagrampagina voor een verrassend ideetje.
Laat het smaken!
Hartige taart met pesto en geitenkaas
Een hartige taart hoeft niet altijd een quiche te zijn! Probeer deze originele plaattaart met pesto, gegrilde groenten en geitenkaas maar eens. Verrassend lekker! Bekijk recept
Mini tarte tatins met rode ui, tijm en blauwe kaas
Ze zijn een echte hype op sociale media: kleine 'upside down cakes', ofwel tarte tatins. Wij testten het zelf uit, met dit leuke en lekkere resultaat! Bekijk recept
Tarte tatin van kerstomaat met geitenkaas
Een hartige tarte tatin met kerstomaatjes, frisse geitenkaas en een pittig rucolaslaatje. Origineel, vegetarisch en overheerlijk! Bekijk recept
Courgette en tomatentaart
Deze taart te mooi om op te eten? Gelukkig net niet, want je zou wat missen! Een heerlijke hartige taart met geitenkaas, courgette en zongedroogde tomaat. Bekijk recept
Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta
Deze schattige bladerdeegrolletjes zitten bomvol smaak en passen perfect op elke feesttafel. Een heerlijk en eenvoudig hapje om mee uit te pakken. Bekijk recept