Aardbeien zijn typische seizoensproducten die tegen de zomer op hun best zijn: heerlijk zoet en een streling voor het oog met hun mooie, rode kleur. Een echte favoriet bij ons Belgen! Op deze zonnige zondag vindt de 61ste editie van de Dag van de Aardbei plaats. Aardbeientelers stellen de mooiste exemplaren van deze rode vrucht voor op verschillende events. Heerlijk! Om mee te vieren zetten wij onze 5 favoriete recepten met aardbeien eens op een rijtje.

1. Aardbeiensalade met Roquefort


Een verrassende maar zalige combinatie: aardbeien met roquefort. Lekker in een salade met veldsla en pompelmoes.

Een verrassende aardbeiensalade met roquefort

2. Salade van aardbei, watermeloen en munt


Een prachtige rode fruitsalade met watermeloen, aardbeien en frisse munt. Ideaal als bijgerechtje of licht dessert op een nazomerse avond.

Een frisse salade van aardbei, watermeloen en munt

3. Millefeuille met aardbeien


Een millefeuille ziet er prachtig uit en is helemaal niet moeilijk om zelf te maken! Heerlijk met aardbeien, maar ook met ander fruit naar smaak.

Millefeuille met aardbeien

4. Eton mess


Dit rommelige dessert is typisch Brits en heerlijk zoet. Een eton mess maak je met aardbeien, slagroom en meringue. Gewoonweg zalig!

Een heerlijke eton mess met aardbei, slagroom en meringue

5. Aardbeientaartjes met vanillepudding


Deze aardbeientaartjes met vanillepudding zijn om van te smullen! Heerlijk met verse aardbeien en afgewerkt met amandelschilfers.

Schattige aardbeientaartjes met vanillepudding