Bij 15gram koken we graag met seizoensgroenten die ons volledig in lentestemming brengen. Maar ook vis kent zijn seizoen. Voor mosseltjes is het nog lang geen tijd, maar we kunnen wel genieten van een heleboel andere vissoorten. De grijze Noordzee garnalen zijn op hun best, en ook scampi’s doen het goed in de lente. En dan is er ook nog zeebaars, kabeljauw en zalm om uit te kiezen. 5 keer heerlijke inspiratie!

1. Gewokte aardappelen met garnalen en asperges


Lekker typisch voor de lente zijn natuurlijk onze eigen asperges. In combinatie met grijze garnaaltjes, aardappelen en spinazie is dit een echt seizoenstoppertje!

Heerlijk in de lente zijn asperges met garnaaltjes en gewokte aardappelen

2. Gestoomde kabeljauw met venusschelpjes


Een verfijnd en licht visgerecht, deze gestoomde kabeljauw met blokjes tomaat. De venusschelpjes maken het extra feestelijk!

Gestoomde kabeljauw met venusschelpjes

3. Zeebaars op zijn Thais


Deze pittige zeebaars op zijn Thais wordt lekker gemarineerd in currypasta met kokosmelk, knoflook en limoen. Lekker op de barbecue of onder de grill!

Pittige zeebaars op zijn Thais

4. Linguine met scampi en venkel


Een heerlijke pasta met kort gebakken scampi, venkel en kerstomaatjes. Lekker origineel, makkelijk en snel klaar.

Een originele linguine met scampi en venkel

5.Gegrilde zalm met knolselderfrietjes, courgettespaghetti en hollandaise


Gegrilde zalm met knolselderfrietjes, courgettespaghetti en hollandaise

Een origineel gerechtje met een stukje gegrilde zalm, knapperige knolselderfrietjes, courgettespaghetti en een hollandaisesausje. Het klinkt als veel werk, maar dat valt reuzegoed mee hoor. Voor een shortcut kan je de courgette ook in blokjes snijden en aanstoven.