Zalig dat zonnetje dat af en toe komt piepen de laatste weken! We koken graag met seizoensgroenten die ons volledig in lentestemming brengen. Maar ook vis kent zijn seizoen. Voor mosseltjes is het nog lang geen tijd, maar we kunnen wel genieten van een heleboel andere vissoorten. De grijze Noordzee garnalen zijn op hun best, en ook scampi’s doen het goed in de lente. En dan is er ook nog zeebaars, kabeljauw en zalm om uit te kiezen. 5 keer heerlijke inspiratie!

1. Gewokte aardappelen met garnalen en asperges

Lekker typisch voor de lente zijn natuurlijk onze eigen asperges. In combinatie met grijze garnaaltjes, aardappelen en spinazie is dit een echt seizoenstoppertje!

Heerlijk in de lente zijn asperges met garnaaltjes en gewokte aardappelen

2. Gestoomde kabeljauw met venusschelpjes

Een verfijnd en licht visgerecht, deze gestoomde kabeljauw met blokjes tomaat. De venusschelpjes maken het extra feestelijk!

Gestoomde kabeljauw met venusschelpjes

3. Zeebaars op zijn Thais

Deze pittige zeebaars op zijn Thais wordt lekker gemarineerd in currypasta met kokosmelk, knoflook en limoen. Lekker op de barbecue of onder de grill!

Pittige zeebaars op zijn Thais

4. Linguine met scampi en venkel

Een heerlijke pasta met kort gebakken scampi, venkel en kerstomaatjes. Lekker origineel, makkelijk en snel klaar.

Een originele linguine met scampi en venkel

5. Zalm met béarnaise

Niet enkel steak, maar ook gegrilde zalmfilet is overheerlijk met een versgemaakte béarnaisesaus. Geserveerd met groene asperges.

Zalm met bearnaisesaus en asperges