Advertorial i.s.m. Devos & Lemmens

Goede voornemens zijn er niet enkel voor aan het begin van het jaar; gezonder en voedzamer eten, daar kan je het hele jaar door aan werken. Dé truc is om kleine aanpassingen te doen. Hoe maak je je middagmaal bijvoorbeeld minder zwaar? Een lichte lunch hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Door slim te kiezen voor gezonde(re) ingrediënten en deze op een originele manier te combineren, kun je elke middag genieten van een voedzame maaltijd. Met onderstaande tips kun je eenvoudig een gevarieerde en smakelijke lunch samenstellen die je een verzadigd en energiek gevoel geeft.

 

1. Kies voor véél groenten en fruit


Groenten en fruit zijn een geweldige basis voor een lichte lunch. Ze zijn laag in calorieën, maar zitten boordevol vitamines, vezels en water, waardoor ze goed vullen zonder zwaar aan te voelen. Maak bijvoorbeeld een kleurrijke salade met groenten zoals rucola, komkommer, paprika, wortel en tomaat. Voeg wat seizoensfruit toe, zoals appel, peer, of een handje bessen voor een frisse twist. Tip: Groentesoep is ook een hele goede toevoeging of basis voor je lunch.

 

2. Kies voor eiwitrijke ingrediënten


Eiwitten zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt, zonder dat je een zware maaltijd hoeft te eten. Denk aan lichtere eiwitbronnen zoals kipfilet, gekookt ei, cottage cheese, of plantaardige opties zoals kikkererwten, linzen, of tofu. Tip: Maak een omelet met wat spinazie en cherrytomaatjes en rol deze op in een volkoren wrap voor een gezonde en voedzame lunch.

 

3. Gebruik volkoren producten voor langzame energie


Witte pasta of brood kunnen leiden tot een snelle stijging en daling van je bloedsuikerspiegel, wat je al snel weer hongerig maakt. Kies in plaats daarvan voor volkoren producten, zoals volkorenbrood, quinoa, bulgur, of spelt. Deze bevatten meer vezels, wat helpt bij een stabiele bloedsuikerspiegel en je langer vol houdt. Tip: Kook een grotere hoeveelheid quinoa of bulgur in het weekend, zodat je dit snel kunt gebruiken voor meerdere lunches gedurende de week.

 

4. Voeg gezonde vetten toe voor smaak en verzadiging


Gezonde plantaardige vetten zijn essentieel voor een voedzame en vullende lunch. Ze dragen bij aan een gezonde hersenfunctie en houden je energie op peil. Denk aan avocado, olijfolie of koolzaadolie, noten, of zaden. Een simpele toast met geprakte avocado, een scheutje olijfolie en een snufje zeezout is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Tip: Maak je salade af met een handje geroosterde pompoenpitten of walnoten voor extra crunch en gezonde vetten.

 

5. Vervang zware sauzen voor een lichter alternatief


Niets mis natuurlijk met boterhammen. Heb je graag klassiekers zoals vleessalade of tonijnsalade op je boterham? Maak ze zelf en vervang de mayonaise door een lichter alternatief, zoals de 'Salade mayo' van Devos & Lemmens, een frisse mayo, met 0% suiker en 35% minder vet. En combineer dat met een lekkere soep. Kleine aanpassing, groot resultaat! Of gebruik als basis voor een dressing bij je salade, bijv. caesar dressing. Tip: Maak een salade in een glazen pot voor onderweg: doe de dressing/saus onderin en de groenten erbovenop. Zo blijft alles vers tot je klaar bent om te eten.

Salade mayo van Devos & Lemmens

We inspireren je graag nog met enkele lekkere lunchrecepten.




Tonijn-avocadotoast


Tonijn-avocadotoast
Tonijnsalade meets avocado toast... Een verrassende combinatie die jouw volgende lunch naar een hoger niveau tilt! Heb je zuurdesembrood in huis? Bak een dikke snede krokant in de pan, voor een extra heerlijke dimensie! Bekijk recept



Caesar salade wraps met kip


Caesar salade wraps met kip
Deze originele caesar salade wraps zijn ideaal om mee te nemen in je brooddoos. De ideale lunch voor 'on the road'! Bekijk recept



Frittata van erwtjes, munt en feta


Frittata van erwtjes, munt en feta
Erwtjes, feta en munt zijn een heerlijke combinatie, zo ook in deze Italiaanse omelet of frittata. Ideaal als een lichte lunch of als voorgerechtje. Bekijk recept



'Tomaat garnaal' salade


'Tomaat garnaal' salade
Tomaat garnaal is een echte feestelijke klassieker van bij ons. Maar toegegeven: het is wel wat werk om de tomaat uit te hollen en ze op te vullen met de garnalen. Dan is deze salade met tomatenplakjes een snel, origineel én licht alternatief voor een snelle lunch. Bekijk recept



Prei-aardappelsoep met ham en geroosterd brood


Prei-aardappelsoep met ham en geroosterd brood
Zin in een klassiek kommetje comfort food? Deze zalig vullende prei-aardappelroomsoep lepel je zo naar binnen! Gemakkelijk om te maken, heerlijk om van te genieten! De soep wordt afgewerkt met hamblokjes en bieslook. En een lekker krokant geroosterde broodje om in de soep te soppen. Bekijk recept