Je hebt ze misschien ooit in een overmoedige bui gekocht of gekregen van je grootmoeder maar ze staan eigenlijk vooral in de kast: champagnecoupes. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik geef je alvast 5 redenen om die champagnecoupes wat meer boven te halen.

1 . Het oog wil ook wat


Of het nu gaat over champagne, cava, prosecco of andere bubbels, alles drinkt eigenlijk feestelijker in een mooie champagnecoupe. Hou de coupes niet enkel voor speciale gelegenheden maar maak van elke dag een feest!

2. Classy cocktail


Manhattan
Manhattan


Ook voor cocktails zijn champagnecoupes erg geschikt. Ik serveer ze bijvoorbeeld met wat eetbare bloemetjes, fruit of zelfs korte rietjes. Ga voor een klassieke Manhattan of kies voor een originele Sidecar met cointreau en sinaasappelsap.

Sidecar
Sidecar

3. Ideaal voor sorbet of ijs


Rabarber- en ginsorbet
Rabarber- en ginsorbet


Champagnecoupes kan je ook gewoon gebruiken om je dessert in te serveren. Je ijs of sorbet smaakt dubbel zo lekker als je het mooi presenteert in een feestelijk glas. Probeer deze originele rabarber en gin sorbet eens.

4. Om van te snoepen


Ik heb zelf een grote fascinatie voor mooie dingen en een groot zwak voor servies en porselein. Ik probeer dan ook altijd om out of the box te denken en gerechtjes op een originele manier te presenteren. In de champagnecoupes van mijn grootmoeder bijvoorbeeld leg ik pralines en chocolaatjes. Ik verdeel de glazen dan over de tafel en zo kiest iedereen zijn eigen verwennerij voor bij de koffie. Het wordt helemaal leuk als je die pralines zelf maakt. Huisgemaakte truffels zijn ook altijd een succes.

5. Bouw een champagnetoren


Geef toe, je hebt er net als ik altijd al van gedroomd om een champagnetoren te bouwen. Je kent het wel, net als in de films (denk: The Great Gatsby) stapel je de glazen op elkaar en wanneer je dan bovenaan begint te gieten met de champagne, worden alle glazen één voor één gevuld. Het vergt wel wat oefening en je gebruikt hiervoor misschien best niet de coupes van de bomma, maar het is zo leuk!