1 . Het oog wil ook wat
Of het nu gaat over champagne, cava, prosecco of andere bubbels, alles drinkt eigenlijk feestelijker in een mooie champagnecoupe. Hou de coupes niet enkel voor speciale gelegenheden maar maak van elke dag een feest!
2. Classy cocktail
Ook voor cocktails zijn champagnecoupes erg geschikt. Ik serveer ze bijvoorbeeld met wat eetbare bloemetjes, fruit of zelfs korte rietjes. Ga voor een klassieke Manhattan of kies voor een originele Sidecar met cointreau en sinaasappelsap.
3. Ideaal voor sorbet of ijs
Champagnecoupes kan je ook gewoon gebruiken om je dessert in te serveren. Je ijs of sorbet smaakt dubbel zo lekker als je het mooi presenteert in een feestelijk glas. Probeer deze originele rabarber en gin sorbet eens.
4. Om van te snoepen
Ik heb zelf een grote fascinatie voor mooie dingen en een groot zwak voor servies en porselein. Ik probeer dan ook altijd om out of the box te denken en gerechtjes op een originele manier te presenteren. In de champagnecoupes van mijn grootmoeder bijvoorbeeld leg ik pralines en chocolaatjes. Ik verdeel de glazen dan over de tafel en zo kiest iedereen zijn eigen verwennerij voor bij de koffie. Het wordt helemaal leuk als je die pralines zelf maakt. Huisgemaakte truffels zijn ook altijd een succes.
5. Bouw een champagnetoren
Geef toe, je hebt er net als ik altijd al van gedroomd om een champagnetoren te bouwen. Je kent het wel, net als in de films (denk: The Great Gatsby) stapel je de glazen op elkaar en wanneer je dan bovenaan begint te gieten met de champagne, worden alle glazen één voor één gevuld. Het vergt wel wat oefening en je gebruikt hiervoor misschien best niet de coupes van de bomma, maar het is zo leuk!