Oh wat houden wij van tradities! En al zeker als er een culinaire gewoonte aan vasthangt. Op 2 februari is het Maria Lichtmis. Een van oorsprong Keltisch gebruik, maar bij ons vooral gekend als Christelijk feest waarbij de terugkomst van het licht gevierd wordt. Pannenkoeken staan symbool voor de zon. Dus, hoera, de donkerste dagen zijn nu voorgoed voorbij, én we mogen volop pannenkoeken smullen vandaag. Daarom, vijf recepten voor originele pannenkoeken. En denk erom: Geen vrouwtje zo arm, of ze maakt op Lichtmis haar pannetje warm!

1. Pannenkoeken met gebakken kaneelappeltjes


Pannenkoeken met gebakken kaneelappeltjes
Pannenkoeken met gebakken kaneelappeltjes


Deze pannenkoeken zijn voor echte lekkerbekken. Heerlijk winters met gebakken kaneelappeltjes en ze staan makkelijk en snel op tafel.

2. Crêpe Suzette


Crêpe Suzette
Crêpe Suzette


Hou je van klassiekers? Deze crêpes Suzettes zijn heerlijk nostalgisch met appelsienpartjes en een scheutje Grand Marnier.

3. Pannenkoeken met dulce de leche


Pannenkoeken met dulce de leche
Pannenkoeken met dulce de leche


Dulce de leche is een heerlijk mierzoet sausje uit Zuid-Amerika dat op karamel lijkt. Het is lekker makkelijk en een zaligheid op flensjes!

4. Pannenkoekjes op de teppanyaki


Pannenkoekjes met vers fruit
Pannenkoekjes met vers fruit


Maak er een echt pannenkoekenfeest van, en haal die teppanyakiplaat nog eens boven! Zo kan iedereen rond tafel zijn eigen schattige pannenkoekjes bakken en beleggen naar believen.

5. Coconut pancakes


Coconut pancakes
Coconut pancakes


Coconut pancakes zijn een lekkere exotische variant op onze klassieke pannenkoeken. Heel makkelijk en voedzaam voor bij het ontbijt of lekker zoet als dessert of tussendoortje.

Save

Save