Januari loopt op z'n einde, maar dat wil niet zeggen dat we onze goede voornemens al vaarwel gezegd hebben. Gezond eten blijft belangrijk en daarin is kip onze ideale partner: kipfilet is licht, mals en zó veelzijdig. Ontdek hier onze favoriete lichte kipgerechten. Leuke bonus: al deze gerechten zijn klaar in minder dan 25 minuten!

1. Mosterdkip met dragon


Mosterdkip met dragon

20 minuten, dat is al wat je nodig hebt om dit heerlijke bordje lichte comfort food op tafel te toveren: lekker sappige blokjes kipfilet met sperzieboontjes, krielaardappeltjes en een heerlijk mosterd-dragonsausje erbij.

 

2. Laab


Laab

Laab of larb is een heerlijk gerecht uit Laos en het wordt ook vaak gegeten in buurland Thailand. Het is een salade met knapperig gebakken kippengehakt, lekker veel groentjes, kruiden en uiteraard een lekker afsmakende dressing. Snel en licht, we kunnen nog iets leren van de Laotianen!

 

nl_300x250_15gram_snellekipgerechten_c01

 

3. Paprika-taco's met kruidig kippengehakt


Paprika-taco's met kruidig kippengehakt

We zijn echte fans van de Mexicaanse keuken, maar toegegeven: het zijn vaak echte caloriebommetjes. Gelukkig bestaan er enkele slimme 'hacks', zoals deze originele paprika's die dienen als taco's voor een heerlijke vulling van kruidig kippengehakt. Daarbij komt een lekker frisse kerstomatensalsa en zure room. Origineel en lekker licht, olé!

 

4. Kip met pistachenootjes en gebakken patatjes


Kip met pistachenootjes en gebakken patatjes

Gebakken patatjes, dat smaakt altijd, nietwaar? We serveren ze ditmaal met stukjes kip, sperzieboontjes en een heerlijke verrassende lichte dressing van kappertjes, pistachenootjes en dragon.

 

5. Quinoa primavera met kip


Quinoa primavera met kip

Deze quinoa primavera is het perfecte lichte gerecht voor wie al wat lentekriebels heeft. Voedzame quinoa met lekker veel groenten, waaronder onze geliefde asperges en sappige reepjes kip. Een frisse dressing met citroenzeste maakt dit heerlijke gerechtje af. Laat het smaken!

Op zoek naar nog meer inspiratie met kip? Download gratis het kookboekje 'snelle kipgerechten'.