Wat een zomer! Lekkere temperaturen, terrasjes in de zon, vakantie op het strand, ... en waar denk je dan meteen aan? Wel, wij toch in ieder geval: ijsjes!

Erg leuk en verfrissend, maar uiteraard ook veel calorieën en suiker... Onze oplossing? Zelf maken! En het goede nieuws is, voor deze ijsjes heb je géén ijsmachine nodig! Gewoon een diepvriezer en wat geduld. Verfrissing komt eraan!

Fruitsla ijslolly's


Fruitsla ijslolly's
slechts 116 kcal per portie!


Deze supermooie fruitsla ijslolly's zijn heel gemakkelijk om te maken, zijn lekker licht en zien er ook nog eens fantastisch uit. Waar wacht je op?

Sorbet van roze pompelmoes en Cointreau 


Sorbet van roze pompelmoes en Cointreau
slechts 159 kcal per portie


Een originele sorbet van roze pompelmoes en Cointreau. Het is lekker fris en licht en je hebt geen ijsmachine nodig, heerlijk toch?

Frozen yoghurt


Frozen yoghurt
245 kcal per portie


Frozen yoghurt is een gezonder alternatief op roomijs en je kan het gemakkelijk zelf maken. Serveer met jouw favoriete toppings.

Watermeloen-munt granita


Watermeloen-munt granita
slechts 87 kcal per portie


Granita is een lekker licht ijsje op basis van fruitsap. In dit geval watermeloen met munt erbij. Een zalig frisse combinatie!

Ijspops van watermeloen


IJspops van watermeloen
slechts 87 kcal per portie


Een heerlijk fris en gezond waterijsje, dat heel gemakkelijk is om te maken. Als je de gele watermeloen niet kan vinden, mag je die vervangen door gewone rode.

Nog meer leuke Belgische waterijs-ideetjes vind je op de blog van foodbag.be!