We zetten 5 leuke bakprojecten op het menu. Want Sinterklaas dat is zóveel lekkers: marsepein, chocolade, mandarijntjes, speculaas,... Daar kan je al eens creatief mee aan de slag! En dan kijken we ook al graag eens over de grens bij onze Noorderburen, want ook daar zijn lekkere tradities te vinden die wij maar al te graag adopteren, zoals kruidnoten en een banketstaaf.
Veel bakplezier!
Banketletter met sinaasappel-marsepein
Een leuk gebruik uit Nederland: een banketstaaf bakken voor de Sint. Je kan een rechte versie maken, maar ook in de vorm van een letter. Als vulling gebruiken we marsepein met een vleugje sinaasappelschil, heerlijk! Een leuk bakprojectje in aanloop naar de Sinterklaasviering. Bekijk recept
Sinterklaastaart
Dit is de ultieme sinterklaastaart, met speculaasbodem, een heerlijke plattekaasvulling en afgewerkt met lekkers van de Sint. Dit moet je proberen! Bekijk recept
Klaaskoeken
Klaaskoeken zijn een type briochebroodjes die met St-Maarten en Sinterklaas in sommige delen van Vlaanderen gegeten worden. Culinair erfgoed! Lekker met boter. Bekijk recept
Gezonde(re) kruidnoten
Kruidnoten zijn kleine koekjes voor Sinterklaas uit Nederland, maar ondertussen ook heel populair bij ons. Je kan gemakkelijk zelf een gezondere versie maken. Bekijk recept
Speculaaskoek
De lekkerste speculaas? Die maak je zelf! Een heerlijk bakprojectje met de kinderen in afwachting van de Sint... Bekijk recept
Nog meer Sintspiratie? Leuk nieuws, want je kan de komende weken ook een leuke Sint-ontbijtbox bestellen bij Foodbag! Gevuld met chocolade, speculoos, granola, yoghurt, spek, eitjes en mandarijntjes.